Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Overzicht Basiseducatie

De Domijnen brengt ‘Een leven lang leren’ in de praktijk door iedereen van jongs af aan mogelijkheden te bieden om actief bezig te zijn met kunst, cultuur en informatie tot je nemen. Het aanbod van educatie is divers en breed, voor jong en oud, voor als je al veel geleerd hebt of juist heel weinig en voor verschillende doelgroepen: voor particulieren en voor het onderwijs.

Basiseducatie

Het accent ligt op het bestrijden van laaggeletterdheid en het opfrissen van digitale kennis. Dit bevordert de participatie in de samenleving van groepen die extra ondersteuning nodig hebben. Misschien is een cursus Klik & Tik, Digisterker of een Digitale sollicitatietraining iets voor jou?

Cursussen:

Digisterker cursusdata 2021, In bibliotheken en leeswinkels

De overheid gaat digitaal. Jij ook? Leer werken met de elektronische overheid. Zodra het weer mag, gaan we weer van start met het verzorgen van de cursussen.

Klik en Tik cursusdata 2021;  In bibliotheken en leeswinkels

Klik en Tik is gemaakt voor mensen die geen of heel weinig ervaring hebben met de computer en het internet. Zodra het weer mag, gaan we weer van start met het verzorgen van de cursussen.

Digitaal Solliciteren: In bibliotheken en leeswinkels.

Online basiscursus digitaal solliciteren. Deze training vindt plaats in de bibliotheekomgeving.  Naam van de cursus is:  Zoek werk (taalniveau A1). Deze cursus wordt op maat aangeboden in overleg tussen docent en deelnemers. Om de cursus van start te laten gaan zijn er minimaal 4 aanmeldingen nodig. Je kunt contact opnemen met 088-5995570 (Carolien Mahin en Nathalie Plönes).

Netwerkbeenkomst:

– Wegwijs naar werk 2021; 10.00 – 12.00 uur

Wegwijs naar werk is een gratis netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden, elke 1e dinsdag van de maand. De bijeenkomst gaat tijdens de coronamaatregels Online door, u dient duis beschikking te hebben over een computer (met camera en microfoon) en internet.

Spreekuren:

– Gratis inloopspreekuur juridische vragen Astrid Dabekaussen 

10.30 – 12.30 uur                                                                                                                                                                                          De spreekuren met Mevrouw Dabekaussen vinden telefonisch plaats. Heeft u een vraag maak dit dan kenbaar door te bellen naar 088-5995570. Er wordt samen gekeken naar een geschikt contactmoment.

– Gratis belastingspreekuren

De wijze waarop deze dit jaar vorm gaan krijgen laten wij zo spoedig als mogelijk weten. Dat kan zijn telefonisch, online en wellicht per hoge uitzondering 1op1.

– Koffie met Taal:

Tijdens dit spreekuur wordt er samen gekeken naar wat iemand wil leren en verwijzen we zo nodig door naar scholing en training bij de partners in het (Digi)Taalhuis. Het spreekuur vindt plaats elke donderdagochtend van : 10.00-11.00 uur. Vanwege de coronamaatregelen kunt u met uw vraag bellen naar 088-5995570.

(Digi)Taalhuis:

Het (Digi) taalhuis is gevestigd in bibliotheek Ligne op de derde Verdieping. Ontstaan uit de samenwerking in het taalakkoord tussen de gemeenten in de Westelijke Mijnstreek, Het Vista college, Vidar ,Stichting Lezen&Schrijven, Partners in Welzijn, Cubiss en de Domijnen.

Informatie Digitale Overheid (IDO):

Bij dit informatiepunt kunnen bezoekers terecht met vragen over de digitale dienstverlening van overheidsorganisaties o.a. de Belastingdienst, SVB, UWV, CAK, DUO, Raad voor rechtsbijstand. De komende jaren sluiten meer organisaties aan. Tijdens openingsuren van de bibliotheek helpen Bibliotheekmedewerkers bezoekers met vragen op weg tot aan de DigiD. Bij inhoudelijke en persoonsgebonden vragen wijzen zij door naar lokale samenwerkingspartners. Op dit moment worden er in de bibliotheek belastingspreekuren en juridische spreekuren aangeboden. Bezoekers kunnen terecht met vragen over het invullen van de donorregistratieformulieren.

aan het zoeken...