Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Over Educatie

De Domijnen brengt ‘Een leven lang leren’ in de praktijk door iedereen van jongs af aan mogelijkheden te bieden om actief bezig te zijn met kunst en cultuur. Het aanbod van educatie is divers en breed, voor jong en oud, voor als je al veel geleerd hebt of juist heel weinig en voor verschillende doelgroepen: voor particulieren en voor het onderwijs.

Basiseducatie

Bij dit aanbod ligt het accent op het bestrijden van Laaggeletterdheid en het bevorderen van de participatie in de samenleving van groepen die extra ondersteuning nodig hebben. Wil je je computervaardigheden verbeteren of ondersteuning bij je zoektocht naar werk? Volg dan een van de cursussen Klik&Tik, Digisterker of Wegwijs naar Werk. Zo vergroot je je kansen.
Bekijk de cursussen basiseducatie >

Cursussen en workshops

Kom ook in je vrije tijd genieten van cultuur door een cursus of workshop te volgen. Hiermee ontwikkel en verdiep je je creativiteit en interesses. Bovendien hebben deze activiteiten een zeer laagdrempelig karakter doordat ze kort en heel betaalbaar zijn.
Alle workshops en cursussen >
Download de Algemene voorwaarden workshops en cursussen >

Voor groepen

Voor o.a. het onderwijs organiseren wij diverse educatieve projecten bij de wisseltentoonstellingen van Historie & Archeologie en Hedendaagse Kunst. Sommige projecten zijn permanent beschikbaar, andere voor een bepaalde periode. Wij zoeken altijd aansluiting bij de belevingswereld van de verschillende doelgroepen.
Bekijk ons aanbod >

Voor scholen

Primair onderwijs / speciaal onderwijs / Voortgezet onderwijs

Maatwerk biedt (bijna grenzeloze) mogelijkheden. Van een eenmalige workshop voor een groep tot een culturele week met afsluitend evenement voor de hele school. Bij De Domijnen kan alles; als cultuureducatie en kunstparticipatie maar waarde toevoegen aan de leeromgeving van het kind.
Ons aanbod voor voor scholen >
Download de Algemene voorwaarden voor scholen >
Financiële mogelijkheden vanuit overheidsgelden voor (primaire) scholen

Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK)

Kinderen optimaal laten profiteren van goed cultuuronderwijs. Dat is waar Cultuureducatie met Kwaliteit zich voor inzet. Door goed cultuuronderwijs leren kinderen belangrijke vaardigheden. Ze ontwikkelen zich tot creatieve en kritische volwassenen, die klaar zijn voor de uitdagingen van de 21e eeuw. En niet onbelangrijk: kinderen hebben plezier van goed cultuuronderwijs. Door gebruik te maken van doorlopende leerlijnen komen kinderen tijdens hun hele basisschooltijd in aanraking met muziek, dans, tekenen, toneel en erfgoed.
Bekijk de website over CmK >

Contactinformatie Educatie De Domijnen

Postbus 65 6130 AB Sittard

Bezoekadres:
Ligne 2
6131 MT Sittard
088-5995570

educatie@dedomijnen.nl

aan het zoeken...