Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

De Domijnen doet mee met Scoor een boek!

publicatiedatum:
vrijdag 31 januari

De Domijnen doet mee met Scoor een Boek!

Scoor een Boek! zet de kracht van voetbal in voor het stimuleren van leesmotivatie en leesplezier bij leerlingen én gezinnen. Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen van groot belang. Maar hoe wakker je hun enthousiasme voor lezen aan? Daar draait het om tijdens Scoor een Boek!, waarin lezen en voetbal een gouden combinatie vormen. Scoor een Boek! verbindt lezen en sport door profvoetballers in te zetten als rolmodellen. Het programma kent een Schooleditie voor leerlingen van groep 5 en 6, en een Thuiseditie voor het hele gezin.

Schooleditie
De Schooleditie richt zich op groep 5 en 6 van het basisonderwijs. Het kent een vaste periode van 9-10 weken (februari – april) en enkele contactmomenten. Tijdens De Aftrap bezoekt een leesconsulent de groep met een topselectie aan boeken, een score-poster én een motiverende videoboodschap van de voetballer. In De Rust praat de leesconsulent met de klas over de gelezen boeken en ontvangen ze opnieuw een videobericht van de speler. Na 9-10 weken boeken ‘scoren’, is het tijd voor Het Fluitsignaal. Tijdens deze sportieve afsluiting wordt ook de Eindscore bekendgemaakt: hoeveel boeken hebben de leerlingen samen gelezen?

Thuiseditie
De kans dat een kind uitgroeit tot een lezer wordt 5x zo groot als ouders een actieve leesopvoeding voeren. De Thuiseditie stimuleert gezinnen om tijdens Scoor een Boek! ook thuis boeken te lezen. Daarnaast vindt er de Bibliotheek de Scoor een Boek! Experience plaats: een evenement voor ouders en kind rondom voetbal en lezen.

Fortuna Sittard
De kinderen zijn al goed gecoacht en aangemoedigd geworden door Wessel Dammers van Fortuna Sittard.

We houden jullie op de hoogte over dit leuke project!

eerdere berichten
aan het zoeken...