Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Ook De Domijnen doet mee!

publicatiedatum:
dinsdag 3 april

Strijd tegen laaggeletterdheid

Veel Limburgse bibliotheken maken succesvol gebruik van de provinciale regeling ‘Bibliotheek en Maatschappij’ in de strijd tegen laaggeletterdheid. Door onder meer activiteiten op het gebied van leesbevordering wordt laaggeletterdheid voorkomen en verder verminderd. Zo wordt tevens de maatschappelijke deelname vergoot van specifieke groepen in de samenleving.

Provincie Limburg steunt
Gedeputeerde Hans Teunissen: “Innovatie en vernieuwing zijn belangrijk om maatschappelijke problemen op te lossen. Door hun laagdrempeligheid en rol in de gemeenschap hebben bibliotheken bij uitstek de ideale positie om laaggeletterdheid tegen te gaan. Het is mooi dat zoveel bibliotheken en gemeenten succesvol gebruikmaken van deze provinciale regeling. Nieuwe aanvragen zijn uiteraard welkom.”

Verbinden
Al eerder werden er vanuit de regeling ‘Bibliotheek en Maatschappij’ laaggeletterdheidprojecten ondersteund. Voorbeelden bij Educatie De Domijnen zijn een ‘reizend’ zogeheten Pop-up Digi Letter Loket* en de intensivering van leesbevordering in de bestaande schoolbibliotheken in Echt-Susteren.

“De betreffende bibliotheken hebben in al deze projecten een grote uitvoerende en verbindende rol in het geheel van samenwerkende partners. Bibliotheken opereren namelijk in een lokale, maatschappelijke context in contacten met burgers, gemeenten, onderwijs, lokale bedrijven en maatschappelijke organisaties”, aldus Hans Teunissen.

*Wanneer komt het Digi Letter Loket naar jouw wijk/gemeente?
• Geleen – Wijksteunpunt De Linde (Hyacintenlaan 33)
Elke maandag; t/m 20 april van 13.30-16.00 uur.
• Stein – Buurtcentrum Nieuwdorp (Bergènkenstraat 1)
Elke woensdag; t/m 20 april, van 10.00-12.30 uur.

Kijk voor de data van de overige locaties bij de lokale communicatie in jouw wijk.

eerdere berichten
aan het zoeken...