Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Dune Stevens van BS Overhoven maakt de winnende tekening

publicatiedatum:
vrijdag 2 februari

Kenjercarnavalsposter gratis verkrijgbaar in Sittard-Geleen

kenjercarnvalsposterTrotse klasgenootjes, leerkrachten, carnavalsprinsen en Raden van Elf waren vrijdagmiddag 2 februari getuige van de bekendmaking van de Sittardse Kenjercarnavalsposter 2018. De winnende tekening werd gemaakt door Dune Stevens van groep 8 van BS Overhoven. Ze kreeg uit handen van cultuurwethouder Noel Lebens de daarbij behorende prijzen én de eerste poster uitgereikt.

De poster is een initiatief van kunstenares Marij Heiligers, de gemeente Sittard-Geleen, De Domijnen en Buro046 ter stimulering van de carnavalsgedachte en de creativiteit bij de jeugd. “Het is belangrijk om kinderen al vanaf jonge leeftijd in aanraking te brengen met de sfeer en de essentie van carnaval”, aldus wethouder Lebens.

Alle scholen uit Sittard-Geleen mochten mee doen. In de afgelopen maanden gaf kunstenares Marij Heiligers een aantal workshops waarbij de leerlingen wegwijs werd gemaakt in de schilderkunst. Dat leverde volgens Marij “een enorme uitbarsting aan creativiteit op”. Meer dan 85 inzendingen moest de jury beoordelen. En dat was geen gemakkelijke klus. Uiteindelijk waren ze eensgezind en werd de tekening van Dune gekozen omdat daar de geest van carnaval zo goed in zit.

De poster is gratis af te halen bij de bibliotheken van De Domijnen in Born, Sittard (Ligne) en Geleen en bij onderstaande adressen:
VVV Limburg Winkel Sittard Kritzraedthuis, Rosmolenstraat 2, Sittard
Café Salden Platz 9, 6141 AT Limbricht
Café Amadeus Markt 34, 6161 GJ Geleen
Marottewinkel (Van Neer Eyckeler) Brandstraat 11-15, 6131 CS Sittard
DIO Oukouk Houbeneindstraat 15, 6151 CP Munstergeleen
Hendriks Carnaval Rijksweg Noord 22 6131 CH, Sittard
Broodje Bruin Parkweg 48, 6121 HV Born

Alle ingezonden werken zijn nog als expositie te zien tot 17 februari in Bibliotheek De Domijnen Geleen (Hanenhof). Openingstijden: dinsdag en woensdag van 11.00 – 17.00 uur, vrijdag van 13.00 – 17.00 uur en op zaterdag 10.00 – 15.00 uur.

eerdere berichten
aan het zoeken...