Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Digitale Educatie

publicatiedatum:
donderdag 16 april

Ondanks de Corona situatie willen we graag continuïteit bieden m.b.t. ons aanbod aan onze bezoekers middels laagdrempelige alternatieven. Er zijn online oefenprogramma’s en filmpjes ontwikkeld die beschikbaar zijn gemaakt voor iedereen.

Ken je iemand of ben je iemand die hier baat bij heeft? Aanmeldingen verlopen telefonisch via 088-5995600 en via e-mail educatie@dedomijnen.nl. Wij zijn tussen 9:00 – 13:00 uur beschikbaar voor jouw vragen.

Basiseducatie online De Domijnen

Klik & Tik

Ken je iemand of ben je misschien zelf de persoon die hulp nodig heeft bij het leren omgaan met een computer en het internet dan is www.oefenen.nl een handige site. Je kunt zelf een account aanmaken. Heb je al een account? Bel ons op 088-5995600 en wij helpen je met inloggen.

Digisterker

Ook de cursus Digisterker is online te volgen. De ideale cursus als je meer te weten wilt komen over het werken met de elektronische overheid en andere websites. Denk daarbij aan onderwerpen als DigiD, MijnOverheid, aanvragen bij de eigen gemeente, Mijn toeslagen, Thuisarts.nl, Donorregister, etc. Meld je nu aan voor Digisterker.

Nieuwe donorwet als onderdeel van Digisterker. Vanaf 1 juli 2020 geldt de nieuwe donorwet. Deze wet geldt voor iedereen van 18 jaar en ouder die ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente. De filmpjes geven meer informatie over het maken van je keuze en hoe je deze keuze vervolgens invult en doorgeeft.

Wegwijs naar Werk

Onze wegwijs naar werk is ook bekend als ´Walk en Talk´ van de levende sollicitatiegids. In deze tijden verzorgen zij online-sessies waaraan je kunt deelnemen. Elke 1e dinsdag van de maand tussen 10:00 en 12:00 uur.

Het doel van Wegwijs naar Werk (Walk&Talk) is het ontmoeten van je (tijdelijke) collega werkzoekenden. Van hen krijg je praktische tips, support en enthousiaste aanmoedigingen om nieuwe dingen te proberen! Regelmatig komt er een gastspreker iets vertellen over bijvoorbeeld hoe je tijdens deze Coronavirus-tijd kunt solliciteren en hoe je meer uit je LinkedInprofiel haalt.

Walk&Talk is in iedere plaats weer anders en zo heten de bijeenkomsten bij De Domijnen Wegwijs naar werk. Het programma is steeds aangepast aan de lokale behoefte van de deelnemers.

Vanwege de 1,5 meter maatregelen is het voorlopig nog onzeker wanneer Wegwijs naar werk bijeenkomsten in de bibliotheken en leeswinkels weer door kunnen gaan. Als overbrugging organiseren lokale bibliotheken samen met ‘De Levende sollicitatiegids’ Online bijeenkomsten. Hierdoor kunnen deelnemers en begeleiders toch contact houden met elkaar. Meer informatie hierover vind je in onze agenda. We zien je snel online!

Digitaal Solliciteren

Je leert alles over het zoeken naar werk t/m MBO2, ook geschikt voor mensen die nieuw zijn op de arbeidsmarkt en voor mensen met een hoger taalniveau die al heel lang niet hebben gesolliciteerd. Het programma is nu digitaal beschikbaar via de website. Bel 088-5995600 voor hulp met inloggen.

Juridisch spreekuur van Astrid Dabekaussen

Heb je vragen over familierecht of arbeidsrechtelijke vragen? Problemen met werk of uitkering? Wil je duidelijkheid over de rechten en plichten die je als werknemer hebt? Ook kun je terecht met vragen over familierecht. Advocaat Astrid Dabekaussen van Keulers & Partners Advocaten is specialist in Arbeidsrecht, Sociaal Zekerheidsrecht en familierecht. Zij gaat voor je op zoek naar antwoorden. Het gratis spreekuur is tijdens deze coronatijd telefonisch. Als je contact opneemt met 088-5995600 of een e-mail stuurt naar educatie@dedomijnen.nl onder vermelding van je contactgegevens (telefoonnummer) en juridisch spreekkuur dan zorgen wij ervoor dat er contact gaat plaatsvinden. Daarvoor vragen we wel toestemming je gegevens door te mogen spelen naar Mevrouw Dabekaussen.

Koffie met Taal

Tijdens de sluitingsperiode is er geen fysiek inloopmoment voor Koffie met Taal maar je kunt ons wel telefonisch bereiken op 088-5995600.

Hartelijke groet,
Team Educatie De Domijnen

eerdere berichten
aan het zoeken...