Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Wegwijs naar werk Sittard

De Domijnen

Let op, deze cursus is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele educatie aanbod.

€ 0,00 (Normaal)
jongeren, volwassenen
di 1 december 2020
Dinsdag 10.00 - 12.00 uur
Bibliotheek Ligne Sittard

Ervaringen uitwisselen, luisteren naar gastsprekers, vragen stellen, netwerken

Op zoek naar (ander) werk? Daar kun je soms wel wat hulp bij gebruiken! Wegwijs naar werk is een gratis netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden.

Afgelopen maanden was er telkens een Wegwijs naar werk online. Met andere woorden, voor het kopje koffie in de koffiepauze mag je zelf zorgen, wij verzorgen de rest maar wel met jullie inzet en actieve rol. Want bij deze koffiepauze breng je wat je wilt en haal je wat je nodig hebt.

Er is een gastspreker die zijn/haar kennis/verhaal deelt tijdens een online-sessie. Wil je deelnemen meld je dan aan door een e-mail te sturen naar educatie@dedomijnen.nl ovv Wegwijs naar werk. Je ontvangt dan van ons de benodigde gegevens.

Mocht een sessie in onze leeswinkel of bibliotheek weer mogelijk zijn laten we je dat natuurlijk weten.

Solliciteren is iets geworden dat je (weer) moet leren. Wat is het grootste verschil tussen toen en nu? Toen zocht je een bij je achtergrond passende vacature, stuurde je je sollicitatiebrief en (standaard) cv en dat herhaalde je totdat dit een gesprek en een baan als resultaat had.

Nu moet je als werkzoekende zelf de regie pakken en je afvragen wat je goed kunt. Wat is je meerwaarde voor een organisatie en hoe kun je dit aan de juiste persoon in die organisatie vertellen? Aan jou de uitdaging om alert te zijn op deze kansen!

Vragen waar je nu als werkzoekende tegenaan loopt zijn bijvoorbeeld: wat moet je doen met LinkedIn, Twitter en Facebook? Of met Pinterest? En wanneer is je cv ‘goed’ volgens de nieuwe spelregels?

Met zo veel informatie kost het veel tijd om uit te zoeken hoe en waar je het beste kunt solliciteren. Tijd die, met een steeds korter durende WW-uitkering en (dreigende) bijstandsuitkering, erg kostbaar is. Tijd die wij je graag besparen zodat je aan de slag kunt met wat je moet doen: solliciteren!

De reactie van een oud-deelnemer: “Mede door deze bijeenkomsten ben ik beter naar mijzelf gaan kijken en heb op andere manieren naar werk gezocht! Niet naar wat ik altijd gedaan heb, maar naar waar naar mijn idee in de toekomst werk in zit/komt.”

Elke 1e dinsdag van de maand van 10.00 – 12.00 uur. De bijeenkomst van februari is in Ligne Bibliotheek te Sittard

Deelnemen kan meestal gratis! Afwijkende prijzen worden vooraf gecommuniceerd. Je aanmelden is meestal niet noodzakelijk omdat het een inloopochtend betreft. Verwachten we wel dat je je aanmeldt dan vermelden we dat op onze website en in de uitnodiging. Wil je maandelijks een uitnodiging ontvangen dan kun je dit kenbaar maken door een e-mail te sturen naar onderstaand e-mailadres o.v.v. Wegwijs naar werk:

Meer informatie via: educatie@dedomijnen.nl

aan het zoeken...