Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Wegwijs naar werk online

De Domijnen

€ 0,00 (Normaal)
jongeren, volwassenen
di 6 oktober 2020
Dinsdag 10.00 - 12.00 uur
Bibliotheek Ligne Sittard

Ervaringen uitwisselen, luisteren naar gastsprekers, vragen stellen, netwerken

Op zoek naar (ander) werk? Daar kun je soms wel wat hulp bij gebruiken! Wegwijs naar werk is een gratis netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden. Een plek waar je ervaringen en kennis kunt uitwisselen. In oktober hebben we het volgende thema gaat over communicatie:

Meer dan 95% van onze communicatie doen we onbewust. In deze workshop “Een krachtige  boodschap” leer je hoe je kunt aansluiten en inspelen op het onbewuste en bewuste brein van de lezer/kijker van jouw boodschap. In deze workshop doorlopen ik, met de deelnemers, 9 effectieve triggers die samen zorgen voor een krachtige boodschap waarmee je je doelgroep aanspreekt, vasthoud en weet te verleiden.

Doel van deze workshop is:
Door de inzichten tijdens deze workshop leer je hoe je jouw communicatiemiddelen (blog, vlog, video, linkedin, Facebook) zowel verbaal als non verbaal kunt aanscherpen door consequent gebruik te maken van een aantal triggers.

Na deze (online) training heb je het inzicht en een set vaardigheden om mensen te boeien, te inspireren en te overtuigen. Handig tijdens het solliciteren.

Solliciteren is iets geworden dat je (weer) moet leren. Wat is het grootste verschil tussen toen en nu? Toen zocht je een bij je achtergrond passende vacature, stuurde je je sollicitatiebrief en (standaard) cv en dat herhaalde je totdat dit een gesprek en een baan als resultaat had.

Nu moet je als werkzoekende zelf de regie pakken en je afvragen wat je goed kunt. Wat is je meerwaarde voor een organisatie en hoe kun je dit aan de juiste persoon in die organisatie vertellen? Aan jou de uitdaging om alert te zijn op deze kansen!

Vragen waar je nu als werkzoekende tegenaan loopt zijn bijvoorbeeld: wat moet je doen met LinkedIn, Twitter en Facebook? Of met Pinterest? En wanneer is je cv ‘goed’ volgens de nieuwe spelregels?

Met zo veel informatie kost het veel tijd om uit te zoeken hoe en waar je het beste kunt solliciteren. Tijd die, met een steeds korter durende WW-uitkering en (dreigende) bijstandsuitkering, erg kostbaar is. Tijd die wij je graag besparen zodat je aan de slag kunt met wat je moet doen: solliciteren!

De reactie van een oud-deelnemer: “Mede door deze bijeenkomsten ben ik beter naar mijzelf gaan kijken en heb op andere manieren naar werk gezocht! Niet naar wat ik altijd gedaan heb, maar naar waar naar mijn idee in de toekomst werk in zit/komt.”

Elke 1e dinsdag van de maand van 10.00 – 12.00 uur. De bijeenkomst van oktober is ofwel online ofwel in Ligne Bibliotheek te Sittard. Dat laten wij je hier op deze plek en uiteraard in de antwoordmail, na je aanmelding, weten.

Wil je deelnemen en/of de uitnodiging maandelijks ontvangen dan kun je dit kenbaar maken door een e-mail te sturen naar onderstaand e-mailadres o.v.v. Wegwijs naar werk:

educatie@dedomijnen.nl.

aan het zoeken...