Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
sluiten

Wegwijs naar werk Sittard

Wegwijs naar werk

Geweest

Let op, deze cursus is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele educatie aanbod.

€ 0,00 (Normaal)
jongeren, volwassenen, senioren
di 7 mei 2019 - 10:00 - 12:00 uur
Bibliotheek Ligne Sittard

Thema: Kleur door Inge van den Heuvel *

Op zoek naar (ander) werk? Daar kun je soms wel wat hulp bij gebruiken! Wegwijs naar werk is een gratis netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden. Een plek waar je ervaringen kunt uitwisselen. Én waar een gastspreker elke bijeenkomst een specifiek thema belicht.

Solliciteren is iets geworden dat je (weer) moet leren. Wat is het grootste verschil tussen toen en nu? Toen zocht je een bij je achtergrond passende vacature, stuurde je je sollicitatiebrief en (standaard) cv en dat herhaalde je totdat dit een gesprek en een baan als resultaat had.

Nu moet je als werkzoekende zelf de regie pakken en je afvragen wat je goed kunt. Wat is je meerwaarde voor een organisatie en hoe kun je dit aan de juiste persoon in die organisatie vertellen? Aan jou de uitdaging om alert te zijn op deze kansen!

Vragen waar je nu als werkzoekende tegenaan loopt zijn bijvoorbeeld: wat moet je doen met LinkedIn, Twitter en Facebook? Of met Pinterest? En wanneer is je cv ‘goed’ volgens de nieuwe spelregels? Maar ook andere zaken kunnen een rol spelen bij het solliciteren en jezelf presenteren. Een aspect is kleur, wij zijn dan ook blij dat Inge van de Heuvel onze gastspreker is, want zij kan als imagocoach hier wel het een en ander over vertellen.

* Thema is: Kleur

“Kom meer te weten over de invloed van kleur bij je eigen presentatie.

Kleuren beïnvloeden ons dagelijks leven zonder dat we ons daar bewust van zijn. Door kleurgebruik weten we bijvoorbeeld waar dingen voor dienen, hoe ons eten smaakt en welk beroep iemand heeft. Ook is het zo dat iedereen wel een lievelingskleur heeft en een minder geliefde kleur. Hoe dit komt wordt uitgelegd in deze interactieve workshop. Inge van den Heuvel geeft een inleiding over de betekenis die kleur kan hebben bij je presentatie tijden sollicitaties en legt de relatie met de branche waarin je gaat werken.”

Wil je na deze bijeenkomst hier nog meer over weten meld je dan aan voor een van de workshops (kosten € 5) in onze leeswinkels en bibliotheek:

7 mei Stein

17 mei Beek

21 meiLigne Sittard

De reactie van een oud-deelnemer: “Mede door deze bijeenkomsten ben ik beter naar mijzelf gaan kijken en heb op andere manieren naar werk gezocht! Niet naar wat ik altijd gedaan heb, maar naar waar naar mijn idee in de toekomst werk in zit/komt.”

Elke 1e dinsdag van de maand van 10.00 – 12.00 uur. De bijeenkomst is beurtelings in Sittard of Geleen.

Deelnemen is gratis! Aanmelden is niet noodzakelijk omdat het een inloopochtend betreft.

Meer informatie via: educatie@dedomijnen.nl

aan het zoeken...