Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Wegwijs naar werk online

De Domijnen

Let op, deze cursus is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele educatie aanbod.

€ 0,00 (Normaal)
jongeren, volwassenen
di 7 juli 2020
Dinsdag 10.00 - 12.00 uur
Leeswinkel Geleen

Ervaringen uitwisselen, luisteren naar gastsprekers, vragen stellen, netwerken

Op zoek naar (ander) werk? Daar kun je soms wel wat hulp bij gebruiken! Wegwijs naar werk is momenteel vanwege corona een gratis online netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden. Een plek waar je ervaringen kunt uitwisselen.

Juli: Hoe haal je het meeste uit deze zomerperiode?

Traditiegetrouw is de zomer ‘komkommertijd’. Medewerkers zijn op vakantie, bedrijven draaien op een lager pitje. Deze zomer zal er wat dat betreft anders uit zien. De gevolgen die de coronacrisis heeft voor de arbeidsmarkt worden zichtbaar(der). Meer werkzoekenden zullen zich melden bij het UWV, hun LinkedIn profiel opfrissen en hun cv weer uit de digitale kast halen. Hoe blijf je je nieuwe concurrentie een stapje vóór? Wat kun je juist in deze periode doen om werk te vinden? Tijdens deze Wegwijs naar werk Online gaan we hier samen mee aan de slag. Je krijgt verrassende praktijktips van Debbie Heijne én van je enthousiaste mededeelnemers.

Augustus: Hoe maak je online een goede eerste indruk?

Je kunt het maar één keer doen, een goede eerste indruk maken. Door de coronacrisis is het des te belangrijker geworden dat je dit online goed geregeld hebt. Maar wanneer maak je een ‘goede eerste indruk’? Is dat met één blik op je LinkedIn profiel of zijn er meerdere kliks voor nodig, zoals een zoekopdracht in Google? En hoe word je eigenlijk gevonden door een recruiter of werkgever met een vacature? Waar let hij of zij op als je tevoorschijn komt in de zoekresultaten? Tijdens deze Wegwijs naar werk Online gaan we hier samen mee aan de slag. Je krijgt verrassende praktijktips van Debbie Heijne én van je enthousiaste mededeelnemers.

 

Solliciteren is iets geworden dat je (weer) moet leren. Wat is het grootste verschil tussen toen en nu? Toen zocht je een bij je achtergrond passende vacature, stuurde je je sollicitatiebrief en (standaard) cv en dat herhaalde je totdat dit een gesprek en een baan als resultaat had.

Nu moet je als werkzoekende zelf de regie pakken en je afvragen wat je goed kunt. Wat is je meerwaarde voor een organisatie en hoe kun je dit aan de juiste persoon in die organisatie vertellen? Aan jou de uitdaging om alert te zijn op deze kansen!

Vragen waar je nu als werkzoekende tegenaan loopt zijn bijvoorbeeld: wat moet je doen met LinkedIn, Twitter en Facebook? Of met Pinterest? En wanneer is je cv ‘goed’ volgens de nieuwe spelregels?

Met zo veel informatie kost het veel tijd om uit te zoeken hoe en waar je het beste kunt solliciteren. Tijd die, met een steeds korter durende WW-uitkering en (dreigende) bijstandsuitkering, erg kostbaar is. Tijd die wij je graag besparen zodat je aan de slag kunt met wat je moet doen: solliciteren!

De reactie van een oud-deelnemer: “Mede door deze bijeenkomsten ben ik beter naar mijzelf gaan kijken en heb op andere manieren naar werk gezocht! Niet naar wat ik altijd gedaan heb, maar naar waar naar mijn idee in de toekomst werk in zit/komt.”

Elke 1e dinsdag van de maand van 10.00 – 12.00 uur. De bijeenkomst van juli en augustus zijn nog online.

Na je aanmelding via educatie@dedomijnen.nl ontvang je een dag van tevoren de link en inloggegevens. Deelnemen is  gratis!

Wil je maandelijks een uitnodiging ontvangen dan kun je dit kenbaar maken door een e-mail te sturen naar onderstaand e-mailadres o.v.v. Wegwijs naar werk:

Meer informatie via: educatie@dedomijnen.nl

aan het zoeken...