Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Wegwijs naar werk Online

De Domijnen

Let op, deze cursus is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele educatie aanbod.

€ 0,00 (Normaal)
jongeren, volwassenen
di 2 juni 2020
Dinsdag 10.00 - 12.00 uur
Bibliotheek Ligne Sittard

Ervaringen uitwisselen, luisteren naar gastsprekers, vragen stellen, netwerken

Op zoek naar (ander) werk? Daar kun je soms wel wat hulp bij gebruiken! Wegwijs naar werk is een gratis netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden. Een plek waar je ervaringen kunt uitwisselen

Thema voor dinsdagochtend 2 juni: Haal meer uit LinkedIn.

Op deze en nog veel meer vragen krijg je een antwoord:

  • Hoe word je gevonden door recruiters en werkgevers?
  • Wat is eigenlijk een ‘goed’ LinkedIn profiel en hoe maak je dat?
  • En hoe kun je open sollicitaties versturen via LinkedIn?

Solliciteren is iets geworden dat je (weer) moet leren. Wat is het grootste verschil tussen toen en nu? Toen zocht je een bij je achtergrond passende vacature, stuurde je je sollicitatiebrief en (standaard) cv en dat herhaalde je totdat dit een gesprek en een baan als resultaat had.

Nu moet je als werkzoekende zelf de regie pakken en je afvragen wat je goed kunt. Wat is je meerwaarde voor een organisatie en hoe kun je dit aan de juiste persoon in die organisatie vertellen? Aan jou de uitdaging om alert te zijn op deze kansen!

Vragen waar je nu als werkzoekende tegenaan loopt zijn bijvoorbeeld: wat moet je doen met LinkedIn, Twitter en Facebook? Of met Pinterest? En wanneer is je cv ‘goed’ volgens de nieuwe spelregels?

Met zo veel informatie kost het veel tijd om uit te zoeken hoe en waar je het beste kunt solliciteren. Tijd die, met een steeds korter durende WW-uitkering en (dreigende) bijstandsuitkering, erg kostbaar is. Tijd die wij je graag besparen zodat je aan de slag kunt met wat je moet doen: solliciteren!

De reactie van een oud-deelnemer: “Mede door deze bijeenkomsten ben ik beter naar mijzelf gaan kijken en heb op andere manieren naar werk gezocht! Niet naar wat ik altijd gedaan heb, maar naar waar naar mijn idee in de toekomst werk in zit/komt.”

Elke 1e dinsdag van de maand van 10.00 – 12.00 uur zijn we online..

Deelnemen kan  gratis! door een e-mail te sturen naar educatie@dedomijnen.nl. Wij sturen je een dag van tevoren de gegevens die je moet weten om deel te kunnen nemen en in te loggen. Wil je maandelijks een uitnodiging ontvangen dan kun je dit kenbaar maken door een e-mail te sturen naar onderstaand e-mailadres o.v.v. Wegwijs naar werk:

Meer informatie en aanmelden via: educatie@dedomijnen.nl

aan het zoeken...