Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Wegwijs naar werk

De Domijnen

Geweest

Let op, deze cursus is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele educatie aanbod.

€ 0,00 (Normaal)
jongeren, volwassenen, senioren
di 3 september 2019
dinsdag 10.00 - 12.00 uur
di 3 september 2019
Leeswinkel Geleen

Op zoek naar (ander) werk? Daar kun je soms wel wat hulp bij gebruiken! Wegwijs naar werk is een gratis netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden. Een plek waar je ervaringen kunt uitwisselen. Dinsdag 3 september bespreken we in de Leeswinkel in Geleen de opdrachten die alle aanwezigen vanaf 2 juli van het BELmeisje ontvangen over een periode van 2 maanden. In totaal zijn er 4 opdrachten te voldoen. In september bespreken jullie met elkaar de ervaringen:

  • Hoe is het gegaan?
  • Heeft het wat opgeleverd?:
  • Zo ja: Wat heeft het opgeleverd? ;
  • Zo nee: weet jij waarom de opdrachten je niets hebben opgeleverd, wat heb je nog nodig?

Een en ander koppelen we dan, met jullie goedkeuring, terug met het BELmeisje.

Solliciteren is iets geworden dat je (weer) moet leren. Wat is het grootste verschil tussen toen en nu? Toen zocht je een bij je achtergrond passende vacature, stuurde je je sollicitatiebrief en (standaard) cv en dat herhaalde je totdat dit een gesprek en een baan als resultaat had.

Nu moet je als werkzoekende zelf de regie pakken en je afvragen wat je goed kunt. Wat is je meerwaarde voor een organisatie en hoe kun je dit aan de juiste persoon in die organisatie vertellen? Aan jou de uitdaging om alert te zijn op deze kansen!

Vragen waar je nu als werkzoekende tegenaan loopt zijn bijvoorbeeld: wat moet je doen met LinkedIn, Twitter en Facebook? Of met Pinterest? En wanneer is je cv ‘goed’ volgens de nieuwe spelregels?

Met zo veel informatie kost het veel tijd om uit te zoeken hoe en waar je het beste kunt solliciteren. Tijd die, met een steeds korter durende WW-uitkering en (dreigende) bijstandsuitkering, erg kostbaar is. Tijd die wij je graag besparen zodat je aan de slag kunt met wat je moet doen: solliciteren!

De reactie van een oud-deelnemer: “Mede door deze bijeenkomsten ben ik beter naar mijzelf gaan kijken en heb op andere manieren naar werk gezocht! Niet naar wat ik altijd gedaan heb, maar naar waar naar mijn idee in de toekomst werk in zit/komt.”

Elke 1e dinsdag van de maand van 10.00 – 12.00 uur. De bijeenkomst is beurtelings in Sittard of Geleen.

Deelnemen is gratis! Aanmelden is niet noodzakelijk omdat het een inloopochtend betreft.

Meer informatie via: educatie@dedomijnen.nl

aan het zoeken...