Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
sluiten

Wegwijs naar Werk Sittard 2 januari

De Domijnen

Geweest

Let op, deze cursus is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele educatie aanbod.

Gratis
volwassenen
Bibliotheek Ligne Sittard

Wat is Wegwijs naar werk?

Wanneer u op zoek bent naar uw volgende baan, verandert er veel in uw leven. Daar kunt u wel wat hulp bij gebruiken, of misschien helpt u juist graag anderen. De Wegwijs naar werk bijeenkomsten hebben als onderwerp: uw zoektocht naar werk en alles dat daar mee te maken heeft. U vindt er herkenning, inspiratie en praktische tips. Met wisselende onderwerpen, ervaringen van andere deelnemers en natuurlijk een gastvrije ontvangst met (gratis) koffie of thee.

2 januari is de gastspreker  mevrouw Pauline Haver. 

Plaats: Ligne Bibliotheek Sittard; 10.00 – 12.00 uur

Solliciteren is hard werken. Het maken van een cv, het schrijven van brieven, het bellen; het zijn noodzakelijke activiteiten waar je vermoedelijk gedurende je loopbaan weinig tot geen ervaring in hebt opgedaan. Ook het solliciteren zelf is spannend, laat staan het afwachten van de uitkomst en het opvangen van de teleurstelling als de keus (alweer) niet op jou is gevallen. Daarnaast mis je de vaste structuur en word je geacht zelf je dagindeling, doelen en planning te maken. Het is dan ook heel normaal dat je hier stress en druk bij ervaart. Soms kan die stress dermate hoog oplopen dat je er last van krijgt.

In de interactieve lezing gaat Pauline in op hoe je stress kunt herkennen, wat stress doet met je lijf en geest en hoe je het verschil kunt maken tussen gezonde en ongezonde stress. Ook gaan we praktisch aan de slag met enkele handvatten om spanning en stress te verlagen. Tenslotte krijg je handvatten mee hoe je ook in spannende situaties, zoals een sollicitatiegesprek, meer rust kunt behouden.

 Pauline Haver is coach en trainer bij het bureau Van den Ende Haver en Partners in Parkstad. Zij is deskundig op het gebied van mentale vitaliteit, mindfulness en mindsetmanagement. Voor medewerkers in het bedrijfsleven geeft ze de training “van Werkdruk naar Vitaliteit”. Zie http://www.vanwerkdruknaarvitaliteit.nl/   

2 januari staat Pauline onder andere stil bij vitaliteit en werk zoeken.

Onze eigen(wijze) kijk op solliciteren “Wegwijs naar werk”

Solliciteren is iets geworden dat u (weer) moet leren. Wat is het grootste verschil tussen toen en nu? Toen zocht u een bij uw achtergrond passende vacature, stuurde u uw sollicitatiebrief en (standaard) cv en dat herhaalde u totdat dit een gesprek en een baan als resultaat had.

Nu moet u als werkzoekende zelf de regie pakken en u afvragen wat u goed kunt. Wat is uw meerwaarde voor een organisatie en hoe kunt u dit aan de juiste persoon in die organisatie kunt vertellen? Aan u de uitdaging om alert te zijn op deze kansen!

Vragen waar u nu als werkzoekende tegenaan loopt zijn bijvoorbeeld: wat moet u doen met LinkedIn, Twitter en Facebook? Of met Pinterest? En wanneer is uw cv ‘goed’ volgens de nieuwe spelregels?

Met zo veel informatie kost het veel tijd om uit te zoeken hoe en waar u het beste kunt solliciteren. Tijd die, met een steeds korter durende WW-uitkering en (dreigende) bijstandsuitkering, erg kostbaar is. Tijd die wij u graag besparen zodat u aan de slag kunt met wat u moet doen: solliciteren!

De reactie van een oud-deelnemer: “Mede door deze bijeenkomsten ben ik beter naar mijzelf gaan kijken en heb op andere manieren naar werk gezocht! Niet naar wat ik altijd gedaan heb, maar naar waar naar mijn idee in de toekomst werk in zit/komt.”

Elke 1e dinsdag van de maand (m.u.v. augustus en september) van 10.00 – 12.00 uur. De bijeenkomst is beurtelings in Sittard of Geleen. 2 januari 2018 : Ligne Bibliotheek Sittard.

Deelnemen is gratis! Aanmelden is niet noodzakelijk omdat het een inloopochtend betreft.

Meer informatie via: educatie@dedomijnen.nl

aan het zoeken...