Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Tassen vertellen verhalen (groepen 4 t/m 8)

Niet reserveerbaar

Let op, deze cursus is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele educatie aanbod.

€ 75,00 (per groep)

Tassen vertellen verhalen

Wanneer: t/m 22 oktober 2017
Thema’s: Kunst, geschiedenis, verhalen vertellen
Geschikt voor: groep 4 t/m 8
Duur: 2 uur
Prijs: €75,- per groep
Locatie: Museum De Domijnen, Kapittelstraat 6, Sittard

Tassen en verhalen
In het historische museum van De Domijnen is nog t/m 20 oktober een tentoonstelling te zien waarin tassen en verhalen de hoofdrol spelen. De afdeling educatie van De Domijnen biedt bij deze tentoonstelling een educatieprogramma aan voor het primair onderwijs dat bestaat uit twee onderdelen: een interactief onderdeel dat in de tentoonstelling plaatsvindt en een creatieve activiteit in het museumatelier.

Actief tentoonstellingsbezoek
Kunstenares Miek Corten uit Limbricht maakte voor deze tentoonstelling een kunstzinnige installatie met 700 tassen die door een museumdocent samen met de kinderen bekeken en besproken wordt. In een ander onderdeel van de tentoonstelling staan de verhalen die tassen kunnen vertellen centraal. Aan de hand van de tas zelf en de voorwerpen die erin zitten wordt het verhaal van een tas en natuurlijk van de (voormalige) eigenaar ervan met de kinderen besproken. Vervolgens gaan de kinderen in tweetallen een tas met inhoud bestuderen en aan de hand daarvan samen een kort verhaal verzinnen. Ze laten hun fantasie de vrije loop en noteren in steekwoorden of kleine tekeningetjes (storyboard) de inhoud van hun verhaal. De groepjes presenteren hun verhalen aan elkaar.

Je eigen tas maken
In het atelier gaan de kinderen een werkstuk maken waarbij ze van allerlei verschillende beschikbare materialen en technieken gebruik kunnen maken. De basis van hun werkstuk is een papieren tas en de opdracht is om aan de buitenkant van de tas te laten zien wat erin zit of wat erin zou kunnen zitten. Door de veelheid aan aangeboden materialen worden de kinderen uitgenodigd en geprikkeld om zelf bijzondere combinaties te maken van materialen en technieken. De kinderen gaan allemaal met hun unieke, zelf bewerkte tas weer terug naar school.

Inschrijven
Als u deze activiteit via de webshop van De Domijnen voor uw klas boekt wordt er contact met u opgenomen om afspraken te maken over de dag en het tijdstip waarop het museumbezoek zal plaatsvinden. Meer informatie kunt u krijgen via uw accountmanager.

aan het zoeken...