Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Pyrografie

Daniella Baars

Uitverkocht

Let op, deze cursus is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele educatie aanbod.

€ 25,00 (Normaal)
1
jongeren, volwassenen, senioren
ma 5 maart 2018 - 19:00 - 21:00 uur
Ligne - Atelier
Danielle Baars

Pyrografie kan letterlijk vertaald worden als schrijven met vuur. Maar dit klinkt spectaculairder dan het is. Met een veredelde soldeerbout die speciaal ontwikkeld is voor deze techniek worden afbeeldingen en teksten in ieder brandbaar oppervlak gebrand. Het meest voor de hand liggende materiaal is hout maar het kan ook in papier, kurk, leer, kalebassen en vast nog veel meer. Tijdens de workshop werken we met een brander met een vaste temperatuur. De workshop duurt 2 uur. Het inschrijfgeld voor deze workshop is inclusief materialen.

Handlettering

We maken eerst een compositie van verschillende lettertypes die we daarna gaan inbranden in een vierkant plankje. Daarna maken we met touw een ophangsysteem om het een leuk plekje aan de muur te geven. U mag ook zelf een snijplank van beukenhout meenemen. De nadruk ligt hier op het branden van strakke lijnen. Deze workshop kan prima als vervolg op de workshop Inspiratiedrijfhout worden gezien.

Vervolgworkshop

In juni komt er een 2-delige vervolgworkshop waarvoor u apart kunt inschrijven. In deze workshop worden weer andere technieken behandeld waarbij de moeilijkheidsgraad hoger ligt. Afhankelijk van uw eigen ervaring kunt u kiezen welke workshop(s) u wilt volgen.

Heeft u interesse deze cursus? Meldt u zich dan vóór 19 februari aan via de aanmeldknop.

 

Door inschrijving voor een cursus of workshop die door of namens De Domijnen wordt georganiseerd stemt de inschrijver in met de volgende Algemene voorwaarden voor cursus en workshop.

aan het zoeken...