Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Meditatief Tekenen (Zen tekenen)

Monique Nederveen

Niet reserveerbaar

Let op, deze cursus is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele educatie aanbod.

€165
6
di 24 oktober 2017 - 14:00 - 16:00 uur
di 24 oktober 2017
di 31 oktober 2017
di 7 november 2017
di 14 november 2017
di 21 november 2017
di 28 november 2017
Ligne - Atelier
Monique Nederveen

Zen tekenen is een heel ontspannen en plezierige manier van tekenen naar waarneming, waarbij u uw ogen op een bepaald onderwerp richt en uw handen als vanzelf de lijnen op papier zetten. Dit geeft u het gevoel dat u automatisch tekent. U hoeft niet na te denken over verhoudingen. U hoeft zich niet in te spannen. Het werkt juist omgekeerd: wanneer u zich goed kunt ontspannen en uw gedachten stil kunt leggen, zullen de verhoudingen verbazingwekkend goed lukken, terwijl u niet of nauwelijks op uw papier kijkt. U concentreert u volledig op wat u ziet. Hierdoor gaat u bewuster waarnemen en uiteindelijk beter tekenen.

Er is geen goed of fout bij Zen tekenen. Bij deze meditatieve tekencursus gaat het juist niet om het eindresultaat. Bij deze cursus Meditatief Tekenen zult u ontdekken dat wanneer u leert om het resultaat los te laten het vanzelf beter gaat. Het gaat om het ervaren van een stil hoofd, verwondering, rust en ontspanning. Om deze reden is Zen tekenen een meditatietechniek.

De uitgangspunten van Zen tekenen passen binnen de traditie van het Zenboeddhisme.

De cursus wordt gegeven door kunstenares Monique Nederveen. Tijdens haar reizen naar het Verre Oosten en vooral haar laatste reis naar China heeft zij meer mogen ervaren van het Zenboeddhisme.

Iedereen kan meedoen aan deze cursus. U hoeft geen voorkennis van tekenen of meditatie te hebben. Het cursusbedrag is inclusief materiaalkosten.

 

Heeft u interesse in deze cursus, meldt u zich dan vóór 10 oktober aan via de aanmeldknop.

aan het zoeken...