Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Klik en Tik Echt

De Domijnen

Geannuleerd

Let op, deze cursus is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele educatie aanbod.

€ 13,50 (Normaal)
4
jongeren, volwassenen, senioren
do 2 april 2020
donderdag 10.00 - 13.00 uur
Leeswinkel Echt

Wij maken je wegwijs...

Alle activiteiten zijn tot in ieder geval 6 april geannuleerd. Zodra we weer operationeel zijn informeren wij jou via onze gebruikelijke kanalen. Een en ander is dan mede afhankelijk van de beschikbaarheid van onze partners.
Wij danken je voor jouw begrip.

Of je het nu leuk vindt of niet: het internet wordt steeds belangrijker. Wil je iets kopen, iets opzoeken, een vakantie boeken, je bankzaken regelen? Het gaat allemaal en steeds vaker via het internet. Maar wat als je dat moeilijk vindt? Deze lessen helpen je de weg te vinden op het internet.

De cursus helpt om (beter) gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer. De cursus is interactief en speciaal voor beginners. We laten filmpjes zien hoe het werkt, daarbij kun je oefenen en vragen stellen aan een docent.

Klik en Tik heeft 3 onderdelen van elk 4 bijeenkomsten van 3 uur. Daarnaast is er een aparte leerlijn voor Tablet training

  • Klik & Tik: de Basis: computer aanzetten, typen, tekst aanpassen, email versturen, kopen op het internet
  • Klik en Tik: Het internet op: Het internet op, Websites bekijken, Zoeken met een zoekmachine, Invullen en aanvragen, E-mailen, Downloaden
  • Klik en Tik: Samen op het web (sociale media): Introductie, Facebook, WhatsApp, Skype

Klik en Tik: Tablet training (keuze Android of iPad): aan- en uitzetten, opladen, geluid regelen, ontgrendelen, vegen, toetsenbord gebruiken, naar internet gaan, websites zoeken en informatie zoeken op websites, informatie zoeken op internet, e-mails versturen en ontvangen, foto’s en filmpjes maken en bekijken,   verbinding maken met wifi, veilig werken op de tablet.

Start cursus: Bij voldoende aanmeldingen starten we het hele jaar door.

Er wordt gewerkt in kleine groepen (minimaal 4 en maximaal 8 personen).

Kosten: De cursus is gratis. Wel vragen we een kleine bijdrage van € 13,50 voor koffie, thee, drukwerk en dergelijke, te betalen middels een pinbetaling vooraf op de eerste cursusdag.

Aanmelden: Aan de balie van de lokale bibliotheek of leeswinkel, een telefoontje naar de lokale vestiging of via bibliotheek@dedomijnen.nl

aan het zoeken...