Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Freestyle Textiel

€ 140,00 (Normaal)
4
do 22 februari 2018 - 13:00 - 17:00 uur
do 22 februari 2018
do 1 maart 2018
do 8 maart 2018
do 15 maart 2018
Ligne - Atelier
Jet Nuij

Wilt u op een hedendaagse, experimentele en creatieve manier met het medium textiel werken? Dan is deze korte cursus zeker interessant voor u. De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. In 2016 gaf Jet Nuij al een eerste cursus Freestyle Textiel bij De Domijnen. In deze nieuwe cursus introduceert ze nieuwe technieken. Hierdoor is deelname interessant als u een ‘nieuweling’ bent, maar ook als u al eerder deelnam.

Wat gaan we doen?

Tijdens een 4-tal middagen geeft Jet u uitgebreid uitleg, ondersteund met beeldmateriaal, over de technieken en materialen die aan bod komen. Vervolgens gaat u zelf aan de slag met lapjes en garens om eigen stoffen te creëren, 2D stoffen om te vormen tot 3D stoffen, patronen te ontrafelen en nieuwe patronen te laten ontstaan. Bovendien maakt u kennis met het werk van Judith Scott als inspiratiebron voor een eigen werk.
U wordt zoveel mogelijk individueel begeleid en gestimuleerd om uw eigen creativiteit te ontdekken en te ontwikkelen zodat u thuis naar hartenlust verder kunt experimenteren. Alle benodigde materialen zijn aanwezig en bij de cursusprijs inbegrepen, tijdens één van de vier middagen zal u gevraagd worden om zelf een naaimachine mee te brengen.

Over Jet Nuij

Jet is beeldend kunstenaar, museumdocent, docent textiele werkvormen en is geboren in Heerlen in 1959. Ze volgde de docentenopleiding getouwweven in Tilburg, textiel monumentaal aan de Academie voor beeldende kunst St. Truiden (B), Textiele kunsten en een Specialisatie Graad aan de Stedelijke Academie voor plastische kunst Genk (B).

Thema`s die haar mateloos boeien zoals verval, afscheid en herinnering verwerkt zij in ruimtelijke installaties en objecten. Vaak kiest Jet voor het werken met textiele materialen omdat zij gefascineerd is door draden, vezels en weefsels: ‘Ze zijn onze tweede huid en beschermen ons tegen invloeden van buiten af.’

 

 

Door inschrijving voor een cursus of workshop die door of namens De Domijnen wordt georganiseerd stemt de inschrijver in met de volgende Algemene voorwaarden voor cursus en workshop.

aan het zoeken...
Geef uw mening
Logo

Geef ons uw mening over deze pagina.