Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Ecovention (groepen 6 t/m 8)

Niet reserveerbaar

Let op, deze cursus is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele educatie aanbod.

€ 75,00 (per groep)
Museum Hedendaagse Kunst

ECOVENTION, kunstzinnige oplossingen voor ecologische problemen

Wanneer: t/m 7 januari 2018
Thema’s: Kunst, ecologie, wetenschap en techniek, uitvindingen
Geschikt voor: groep 6 t/m 8
Duur: 2 uur
Prijs: €75,- per groep
Locatie: Museum De Domijnen, Ligne, Sittard

Ecologische kunst
In het museum voor hedendaagse kunst van De Domijnen staat sinds begin september een tentoonstelling die helemaal gericht is op de zeer actuele problematiek rondom klimaatverandering, duurzaamheid en ecologie. 45 internationale kunstenaars geven met hun kunstwerken hun visie op deze mondiale problemen. Bij veel van de kunstenaars bevat het kunstwerk ook een voorstel voor een oplossing van een ecologisch probleem.

Kunstenaars denken anders
De manier waarop kunstenaars denken is anders dan die van bijvoorbeeld politici of wetenschappers die naar oplossingen voor ecologische problemen zoeken. In sommige gevallen begeven de kunstenaars zich ook op het terrein van de politiek (activisme) of de wetenschap (biologie, technologie maar ook filosofie) of zoeken de samenwerking ermee op. Hun kunstenaarsbrein en –ziel maken dat de oplossingen die ze aandragen op verschillende manieren tot onze verbeelding spreken door hun poëtische, esthetische, confronterende of schurende kwaliteiten. Hun kunst laat ons genieten van schoonheid en inventiviteit maar houdt ons ook een spiegel voor en zet ons aan het denken.

Aansluiting bij eigen lesprogramma van de school
Omdat de tentoonstelling ook erg interessant is voor kinderen biedt de afdeling educatie van De Domijnen scholen de mogelijkheid om de tentoonstelling te komen bekijken. Door de veelheid aan werken en onderwerpen kan niet alles worden behandeld. In overleg met de leerkracht worden er werken uitgekozen die onder begeleiding van een museumdocent met de kinderen besproken worden. Zo kan de school ook aansluiting zoeken bij onderwerpen die al een plek hebben in het lesprogramma (bv techniek, water, klimaat enz.) en kan er vak integratie plaatsvinden.

Leren denken als een kunstenaar
Kinderen kunnen van kunstenaars leren dat je anders naar de wereld kunt kijken. Naast het actief bekijken van de tentoonstelling gaan ze ook zelf aan de slag in het museumatelier. Er worden workshops ontwikkeld die óf meer gaan over kunst of meer over techniek en wetenschap maar waarbij steeds de creativiteit, inventiviteit en verbeeldingskracht van het kind wordt aangewakkerd en verschillende 21e eeuwse vaardigheden worden geoefend.

Inschrijven
Als u deze activiteit via de webshop van De Domijnen voor uw klas boekt wordt er contact met u opgenomen om afspraken te maken over de dag en het tijdstip waarop het museumbezoek zal plaatsvinden. Meer informatie kunt u krijgen via uw accountmanager.

aan het zoeken...