Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Cursus tekenen en schilderen voor beginners en gevorderden

Annehilde Bruining

€ 245,00 (Normaal)
volwassenen
vr 1 oktober 2021
Vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur
Ligne - Atelier
Annehilde Bruining

Programma

Dit betreft een langlopende cursus voor wie zich wil verdiepen en bekwamen in het tekenen en schilderen. Tijdens deze cursus wordt aandacht besteed aan een uitgebreide selectie onderwerpen, technieken en materialen die samen een stevige basis vormen voor het tekenen en schilderen. De ervaren Maastrichtse kunstenares/kunstdocente Annehilde Bruining zal deze cursus begeleiden. 

Wat ga je doen?

De cursus is zo samengesteld dat er sprake is van een opbouw in technieken en materialen. Technieken die voorbij zullen komen zijn onder meer houtskool en potlood, Oost-Indische inkt, pastelkrijt, gouache, aquarel en acrylverf.
Er zullen gedurende de cursus diverse onderwerpen aan bod komen zoals het werken naar stilleven, foto’s, landschap/natuur, portret/model en abstract. 
Deelnemers kunnen aansluiten bij de technieken die worden aangeboden maar kunnen ook met een zelfgekozen techniek en onderwerp aan de slag gaan waarbij Annehilde iedereen zal begeleiden bij zijn of haar eigen keuzes en op ieders eigen niveau.
Inbegrepen bij de cursus zijn aanwezige basismaterialen en tekenpapier. Er zal in de loop van de cursus door de cursist ook wat materiaal aangeschaft moeten worden. Deze kosten kunnen variëren naar keuze en behoefte van de cursist. Je moet erop rekenen in de loop van de cursus voor ongeveer €50,- aan materiaal aan te moeten schaffen.

Deze cursus was gestart in september 2020, vanwege de COVID-19 maatregelen is de cursus na 9 bijeenkomsten gestopt. Voor de resterende 17 lessen die vanaf vrijdag 1 oktober elke vrijdagmiddag plaatsvinden tot en met 18 februari 2022 kun je je nog aanmelden. Je kunt dan meedraaien met het aanbod van de bestaande groep maar je kunt ook overleggen met Annehilde Bruining over jouw wensen.

Datums, tijden en locatie

De cursus wordt gegeven op vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur in het Atelier te Ligne. (Ligne 3 te Sittard, ontvangst is in de hal van Hogeschool Zuyd, tegenover de bibliotheek te Ligne)
Het gaat om 17 lessen en er wordt gestart op vrijdag 1 oktober.

Parkeren is mogelijk in de Ligne Parking, gelegen aan de Haspelsestraat te Sittard.

Aanmelden

Aanmelden kan door gebruik te maken van de aanmeldknop hiernaast of door te mailen naar educatie@dedomijnen.nl 

aan het zoeken...