Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Cursus tekenen en schilderen voor beginners en gevorderden

Annehilde Bruining

Let op, deze cursus is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele educatie aanbod.

€365,00 voor de gehele cursus
volwassenen
vr 25 september 2020
Vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur
Ligne - Atelier
Annehilde Bruining

Cursus tekenen en schilderen voor beginners en gevorderden:
Dit betreft een langlopende cursus voor wie zich wil verdiepen en bekwamen in het tekenen en schilderen. Tijdens deze cursus, die bestaat uit 26 bijeenkomsten van 2,5 uur op vrijdagmiddagen wordt aandacht besteed aan een uitgebreide selectie onderwerpen, technieken en materialen die samen een stevige basis vormen voor het tekenen en schilderen. De ervaren Maastrichtse kunstenares/kunstdocente Annehilde Bruining zal deze cursus begeleiden. 

Wat ga je doen?
De cursus is zo samengesteld dat er sprake is van een opbouw in technieken en materialen. Technieken die voorbij zullen komen zijn onder meer houtskool en potlood, Oost-Indische inkt, pastelkrijt, gouache, aquarel en acrylverf.
Er zullen gedurende de cursus diverse onderwerpen aan bod komen zoals het werken naar stilleven, foto’s, landschap/natuur, portret/model en abstract. 
Deelnemers kunnen aansluiten bij de technieken die worden aangeboden maar kunnen ook met een zelfgekozen techniek en onderwerp aan de slag gaan waarbij Annehilde iedereen zal begeleiden bij zijn of haar eigen keuzes en op ieders eigen niveau.
Inbegrepen bij de cursus zijn aanwezige basismaterialen en tekenpapier. Er zal in de loop van de cursus door de cursist ook wat materiaal aangeschaft moeten worden. Deze kosten kunnen variëren naar keuze en behoefte van de cursist. U moet erop rekenen in de loop van de cursus voor ongeveer €50,- aan materiaal aan te moeten schaffen.

Instroom bij deze cursus is mogelijk. De prijs zal dan berekend worden aan de hand van het aantal nog te volgen lessen.

Data, tijden en locatie:
De cursus wordt gegeven op vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur in het Atelier te Ligne. (Ligne 3 te Sittard, ontvangst is in de hal van Hogeschool Zuyd, tegenover de bibliotheek te Ligne)
Het gaat om 26 lessen en er wordt gestart op vrijdag 25 september.

Parkeren is mogelijk in  de Ligne Parking, gelegen aan de Haspelsestraat te Sittard.

Aanmelden:
Aanmelden kan door gebruik te maken van de aanmeldknop hiernaast of door te mailen naar educatie@dedomijnen.nl 

 

aan het zoeken...