Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Basiscursus teken-en schildertechnieken

Annehilde Bruining

Let op, deze cursus is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele educatie aanbod.

€365,00
volwassenen
vr 28 september 2018
Vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur
Atelier Kapittelstraat
Annehilde Bruining

Een langlopende cursus voor wie zich wil verdiepen en bekwamen in het tekenen en schilderen. Tijdens deze cursus, die bestaat uit 26 bijeenkomsten van 2,5 uur, wordt aandacht besteed aan een uitgebreide selectie onderwerpen, technieken en materialen die samen een stevige basis vormen voor het tekenen en schilderen. De ervaren Maastrichtse kunstenares/kunstdocente Annehilde Bruinig begeleidt deze cursus.

De cursus is zo samengesteld dat er sprake is van een geleidelijke opbouw in technieken en materialen. In de cursus komen diverse onderwerpen aan bod komen zoals het werken naar stilleven, foto’s, landschap/natuur, mens/model en abstract.

Annehilde zal de onderstaande lessenopbouw hanteren waarbij de deelnemers de vrijheid hebben hiervan af te wijken om hun eigen voorkeur te volgen en daarbij begeleid te worden.

De bijbehorende materialen die tijdens de lessen worden verbruikt zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

Les 1, 2, 3 en : Er wordt gestart met een kennismaking met de verschillende beeldelementen (lijn, vorm, licht/donker, perspectief en compositie) in droge zwart-wit technieken zoals houtskool, grafiet en Siberisch krijt. Deze basale beeldelementen komen gedurende de hele cursus terug en spelen een rol bij elke techniek.
Les 5 en 6 : De vloeibare zwart-wit techniek van het werken met Oost Indische inkt wordt geïntroduceerd en toegepast.
Les 7, 8 en : Hier komt het beeldelement kleur erbij. We maken kennis met de kleurenleer en oefenen en experimenteren met het mengen van verf.
Les 10, 11 en 12 : Er wordt gewerkt met technieken en materialen waarbij kleur een grote rol speelt zoals pastelkrijt en oliepastel eventueel gecombineerd met gouacheverf.
Les 13, 14, 15 en 16 : De schildertechnieken aquarel en gouache komen tijdens deze vier lessen aan bod.
Les 17 en 18 : We maken een uitstapje naar een eenvoudige maar uitdagende grafische techniek: de monotype.
Les 19, 20, 21 en 22 : De techniek van het schilderen met acrylverf wordt geïntroduceerd en gedurende vier bijeenkomsten in de praktijk gebracht.
Les 23, 24, 25, en 26 : We gaan aan de slag met ‘gemengde technieken’ waarbij met de combinatie van verschillende materialen wordt geëxperimenteerd. Hierbij is er ook aandacht voor het oppervlak van het werk en het beeldelement textuur komt onder de aandacht.

aan het zoeken...