Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten
73 resultaten in

Klassefilm: Het Lied van de Zee (groep 6)

Lied van de zee is een bloedstollend mooi sprookje, met rijke, wonderlijke personages en onvoorstelbaar detail- en fantasierijke decors.

Klassefilm: Kauwboy (groep 6 en 7)

Jojo, een levenslustige jongen van 10 uit een gebroken gezin waar de vader stemmingswisselingen heeft en de moeder afwezig is, vindt troost in een onverwachte vriendschap met een jonge kauw. Hij moet de kauw verborgen houden voor zijn vader, want die houdt er niet van dieren in huis te hebben.

Klassefilm: Toen mijn vader een struik werd (groep 7/8)

De tienjarige Toda woont met haar vader in een bakkerij. Ze weet alles van taart en gebak en is dol op de trompetmuziek van haar vader. Wanneer haar vader onverwacht weggeroepen wordt om het land te verdedigen, staat Toda er alleen voor. Ze begint aan een spannende reis en onderweg weet ze steeds beter voor zichzelf op te komen.

Klassefilm: Kapsalon Romy (groep 7 en 8)

Familiedrama waarin Romy en haar stugge grootmoeder Stine nader tot elkaar komen als die laatste Alzheimer blijkt te hebben. Romy helpt toegewijd in oma’s kapsalon en ze besluit Stine’s grootste wens in vervulling te laten gaan: nog één keer haar geboorteland Denemarken bezoeken.

Klassefilm: Vechtmeisje (groep 7 en 8)

Jeugdfilm over vechtmeisje Bo. Haar ouders zijn verwikkeld in een vechtscheiding, waardoor ze moet verhuizen naar een krap appartement in een buitenwijk waar ze niemand kent. In de lokale boksschool kan ze haar frustraties kwijt, maar al snel ontdekt ze dat boksen meer is dan alleen wild om je heen slaan.

Film VO: A perfectly normal Family (Vanaf klas 1 HAVO/VWO)

Het omgaan met haar ‘nieuwe vader’ valt Emma zwaar. Nu hij niet meer Thomas is maar Agnete, is de gezinsdynamiek totaal veranderd. Wanneer Emma’s vader vertelt dat hij voortaan als vrouw door het leven wil gaan, is zijn jongste dochter totaal uit het lood geslagen.

Film VO: Prins (VMBO/HAVO vanaf: Klas 3)

Ayoub, een schoffie van de straat, probeert de liefde van zijn leven te veroveren door de grootste crimineel van de buurt te worden.

Film VO: The Angel’s Share (Vanaf klas 3 HAVO/VWO)

Robbie sluipt de kraamkliniek binnen om zijn jonge vriendin Leonie te bezoeken en zijn pasgeboren zoon Luke voor het eerst vast te houden. Overweldigd door het moment zweert hij dat Luke niet hetzelfde tragische leven zal hebben dat hij heeft gehad. Op een haar na moest hij de gevangenis in en nu krijgt hij één laatste kans.

Film VO: Vechtmeisje (vanaf klas 1 VMBO)

Jeugdfilm over vechtmeisje Bo. Haar ouders zijn verwikkeld in een vechtscheiding, waardoor ze moet verhuizen naar een krap appartement in een buitenwijk waar ze niemand kent. In de lokale boksschool kan ze haar frustraties kwijt, maar al snel ontdekt ze dat boksen meer is dan alleen wild om je heen slaan.

Pop in de diepte (groep 5 t/m 8)

Deze workshop draait om het uitvoeren van een song. Doel is dat de kinderen geïnspireerd naar huis gaan, en zelf kunnen ervaren hoe het is om onderdeel te zijn van een band en lekker samen muziek te maken. We doen deze workshop op het niveau van de doelgroep. 

€ 7,00 (per leerling)

Anders, dan anders (groep 4 t/m 6)

Onderdeel van ons educatie-pakket is de speciaal ontwikkelde miniopera "Anders, dan anders" die speelt op school - zelfs (als het kan) in de klas! In deze muzikale vertel-voorstelling van ongeveer een half uur stellen een zangeres en een instrumentalist je voor aan Koby Kopieer, die het liefst precies hetzelfde is als iedereen om haar heen. Maar dat lukt niet helemaal, want juist daardoor is ze heeeeeel erg #anders. Uiteindelijk moet ze zichzelf wel een keer tegenkomen en wat gebeurt er allemaal als je jezelf begint te kopiëren...?

Pop Kennismaking (groep 3 t/m 8)

We gaan een lijst van liedjes spelen die de doelgroep zelf heeft samengesteld. Individuen kunnen zich profileren door de microfoon te grijpen of een nummer te begeleiden op een door hen zelf meegebracht instrument. het doel is om kennis te maken met popmuziek. Daarnaast moet het een positieve sfeer geven binnen de klas. Met muziek kunnen ook kinderen die normaal minder op de voorgrond treden zich profileren in een klas. Deze workshop is echt samen. Het durven zingen met en voor elkaar is heel positief. 

€ 5,00 (per leerling)

Pop Inhoud (groep 3 t/m 8)

We starten deze workshop met het maken van een productie op de laptop. Wat zijn samples, wat zijn plug-ins? Leerlingen worden naar voren gehaald en voegen steeds een nieuwe laag toe aan het muziek stuk. Als de productie klaar is gaan we een onderwerp kiezen voor een tekst. De klas wordt verdeeld in groepjes en ieder groepje schrijft een stuk tekst over dit onderwerp. Deze teksten worden ingezongen en dit resulteert uiteindelijk in een eigen song voor de klas.

€ 6,00 (per leerling)

Popmuziek workshops met Stan Smeets

Wil jij nu ook met je groep aan de slag  met popmuziek? Hieronder zie je keuzemogelijkheden. Klik op de desbetreffende workshop voor de uitgebreide informatie en laat je inspireren door Stan

Een Ruimtereis (groep 1 t/m 4)

Bedtijd. Tanden poetsen, verhaaltje lezen, een laatste kus. En dan... gaat het licht uit. Welke avonturen wachten op je in de dromen van vannacht? In een verbluffende ‘houtje-touwtje kleuter-sciencefiction’ gaan twee fantasievolle geesten dapper het avontuur van de nacht aan. Voor iedereen die nog weet óf juist vergeten is hoeveel durf ervoor nodig is om in slaap te vallen, in het donker te stappen en niet te weten wat gaat komen.

€ 7,50 (Per leerling)

Heartbeat! (groep 7 en 8)

Een jongen vindt zijn hartslag terug door dans en muziek. Deze zoektocht maak je mee in dit concert met muziek en dans. Van welke muziek gaat jouw hart sneller kloppen? Of raakt de dans bij jou een snaar?

€ 7,50 (per leerling)

Kanonnenvoer: Een muzikaal slagwerkspektakel met gardes, potten en pannen (groep 5 t/m 8)

De schoolvoorstelling Kanonnenvoer is smakelijk 'theatervoer' voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Een vriendschap, een scheut dwaze ruziemakers en een flinke toef avontuur. Inclusief muzikaal vuur- en slagwerk als kers op de taart.  Gebaseerd op Benny Lindelaufs bekroonde jeugdboek Hoe Tortot zijn vissen hart verloor.

€ 7,50 (per leerling)

(Bijna) alles komt goed (groep 6 t/m 8)

Een intieme, muzikaal ondersteunde theatersolo gebaseerd op interviews met kinderen met een chronische ziekte. Aanvaarden dat we niet alles in eigen hand hebben. We hebben er allemaal mee te maken in deze tijd. Kinderen die een chronische ziekte hebben zijn experts in hiermee omgaan. Kunnen we iets van hen leren?

€ 200,00 (Per groep)

Storytelling (Groep 7 en 8 PO, en alle klassen van het VO)

In deze workshop leer je hoe je jezelf uit in woord en muziek (met in het achterhoofd dat er ook een beeldverhaal bij verteld kan en gaat worden). In 2,5 uur tijd leer je jouw eigen compositie te maken onder begeleiding van een ervaren muziekcoach (van de Muziekgieterij). De deelnemende kinderen krijgen de filmpjes thuisgestuurd.

Tem je eigen draak! (groep 5 t/m 7)

Een speciale drakentemmer komt op expeditie in de klas. Er moeten nieuwe kinderen gescout worden voor de zeer geheime drakenopleiding. Ze gaan samen op expeditie naar het Wie Wat Waar Woud. Daar leren ze (hun) draken herkennen, temmen en ze ontspannen. Zo ontdekken ze meer over zichzelf, maar ook over de rest van de klas.

€ 285,00 (per groep)
aan het zoeken...