Voortgezet Onderwijs

klas 1

Stop Motion Deluxe

Vertel zelf je eigen beeldverhaal, breng jouw tekeningen, kleiwerk, of het speelgoed tot leven in jouw magische film. Verander de plot, verander het einde of verander het genre…

Lees meer
alle klassen

Standaard Stop-Motion workshop

In deze workshop leren de leerlingen een film van een halve minuut (of een minuut) te maken. De leerlingen leren hoe een verhaal met een begin, midden en eind opgebouwd is

Lees meer
vanaf klas 3

De grens van de grap

Waarom lig je bij de ene meme of satirische sketch dubbel van het lachen maar word je boos om de ander? Satirische humor is soms bijtend of baanbrekend, dan weer luchtig of pijnlijk. En wat heeft persvrijheid met satire te maken? In deze workshop buigen leerlingen zich over deze vragen en ontdekken ze waar hun eigen grenzen liggen.

Lees meer
Alle klassen

Storytelling

Schrijf je eigen muziek/ maak je eigen liedje (incl. eigen melodie en songtekst) EN maak je eigen beeldverhaal. In deze workshop leer je hoe je jezelf uit in woord en muziek (met in het achterhoofd dat er ook een beeldverhaal bij verteld kan en gaat worden). In 2,5 uur tijd leer je jouw eigen compositie te maken onder begeleiding van een ervaren muziekcoach (van de Muziekgieterij).

Lees meer

4You!Plein

Het 4You!Plein is een aparte plek voor jongeren in bibliotheek Ligne op de derde verdieping. De boeken staan met de kaft naar voren en in combinatie met de indeling op thema is dat lekker makkelijk zoeken.

Lees meer
Alle klassen

Sally Dansgezelschap Maastricht

Sally Dansgezelschap Maastricht leert jonge mensen vertrouwen op hun eigen expressie en geloven in wie ze zijn. Met dans brengen wij eerst de mens, dan de toekomst in beweging. Download hieronder het educatief aanbod voor het voortgezet onderwijs seizoen 2022/2023.

Download

Instellingsabonnement bij bibliotheek

Met een instellingsabonnement (basis, klein, groot) bij de bibliotheek kun je materialen lenen over allerlei thema's. Aantallen en voorwaarden zijn verschillend per abonnement.

Lees meer
aan het zoeken...