Voor- en Vroegschoolse Educatie

Boekstart

Samen met baby of peuter lezen? De BoekStart hoeken in de bibliotheek hebben een speciale collectie hardkartonnen prentenboekjes, afwasbare boekjes en stoffen boekjes. Kijk voor meer informatie op boekstart.nl

Nationale Voorleesdagen 2023 voor VVE, groep 1 en 2

Tijdens de Voorleesdagen (24 januari – 4 februari 2023) ben je van harte welkom in de bibliotheek voor een groepsbezoek. Tijdens het groepsbezoek wordt het Prentenboek van het Jaar voorgelezen met vertelplaten en Kamishibai, een Japans houten vertelkastje dat de vertelplaten tot leven wekt. In overleg kan de bibliotheekmedewerker ook op bezoek komen op je locatie.

Lees meer

Kamishibai

Prentenboeken worden tot leven gewekt met Kamishibai. Een vorm van klein verteltheater afkomstig uit Japan waarbij de cruciale momenten uit een prentenboek verbeeld worden op vertelplaten die te zien zijn in een houten vertelkast. Doel activiteit is kinderen kennis te laten maken met de bibliotheek en het stimuleren van voorlezen en vertellen.

Lees meer

Kasper en Flip in de werkplaats

Het boek Kasper en Flip in de werkplaats wordt verteld met Kamishibai. Het doel van de activiteit is kinderen kennis laten maken met de bibliotheek. Waarbij zij ook woorden ontdekken voor diverse gereedschappen en uitvindingen. Met behulp van activiteiten en werkbladen wordt verder gewerkt aan het thema uitvindingen.

Lees meer

Bereslimme digitale prentenboeken (3 – 7 jaar)

Verhalen worden tot leven gebracht in deze digitale prentenboeken. De prentenboeken bestaan uit bewegende beelden, geluidseffecten, achtergrondmuziek en een mooie vertelstem. Kinderen hebben de mogelijkheid om de boeken te bekijken met of zonder vragen.

Lees meer

Abonnement bij Bibliotheek

Voor leid(st)ers die graag zelf boeken willen komen uitzoeken en lenen bij de bibliotheek en/of een themacollectie willen aanvragen. Er zijn twee abonnementen waarbij respectievelijk 50 of 100 boeken geleend mogen worden voor 6 weken.

Lees meer
aan het zoeken...