Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Maaltijd van de geschiedenis

dinsdag 29 oktober 2019 17.00 uur - Erfgoedcentrum

Kom genieten van de bijzondere Maaltijd van de Geschiedenis in het oorlogsthema. Deze wordt georganiseerd door Erfgoedcentrum De Domijnen in samenwerking met de federatie Historie-Sittard-Geleen-Born. De maaltijd wordt omringd door verschillende korte lezingen. Mischa Stelten van VanOs-delicatessen serveert deze Maaltijd van de Geschiedenis.

De Maaltijd van de Geschiedenis brengt dit jaar de oorlog en bevrijding aan tafel!

29 oktober, 17.00-19.30 uur
De entreeprijs van € 22,50 is inclusief: Lezingen, Maaltijd, koffie/thee, een drankje na afloop. Aanmelden: uiterlijk 25 oktober.

Programma

Cultuurhistoricus René Haustermans laat wat highlights horen van de interviews die de afgelopen tijd verzameld zijn rondom oorlog en bevrijding. Boeiende, blije, trieste en soms spannende verhalen.

Stadsarchivaris/historicus Peer Boselie vertelt over Sittards buren in de roerige tijd 1944/1949, toen de Selfkant werd bezet, de bevolking naar kamp Vught werd gebracht en het gebied uiteindelijk door Nederland werd geannexeerd. Ook zal hij wat vertellen over diverse identiteiten van diverse burgemeesters in oorlogstijd en de moeilijke keuzes die zij moesten maken. Er is veel mogelijkheid voor discussie!

Entree

De entreeprijs van € 22,50 is inclusief: lezingen, maaltijd, koffie/thee en een drankje na afloop.
Aanmelden: uiterlijk 25 oktober.

Tip

Uiterlijk 19.30 uur is de afsluiting van de Maaltijd van de Geschiedenis. Om 20.00 uur is in Geleen (Theater Karroessel) een lezing over de Amerikaanse oorlogsbegraafplaats Margraten en het adoptieprogramma. De organisatie  is in handen van Erfgoedcentrum De Domijnen en HV Geleen en sluit mooi aan!

Maand van de Geschiedenis

Deze activiteit maakt onderdeel uit van de Maand van de Geschiedenis.

Foto

Engelse propagandafoto van burgers Selfkant in concentratiekamp Vught, winter 1944/1945.

Bestel hieronder je kaarten


Entree: €22,50 (normaal)

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...