Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
sluiten

Lezing Jan Smeets

zondag 07 oktober 2018 15.00 - 17.00 uur - Poppodium Volt
pinkpop

Maand van de Geschiedenis – Ontstaan en groei van Pinkpop

 

De roerige jaren ’60 hebben op tal van gebieden voor een ommekeer gezorgd. Don Kiesjot in Sittard, de Carna in Einighausen.

Legendarische locaties waar van alles gebeurde. Een van de fenomenen uit die jaren is: Pinkpop. Een festival met beat, pop en rock om je ‘lekker’ af te zetten tegen je ouders. Wat op Woodstock kon moest in Limburg toch ook kunnen!

Bedenker en grondlegger Jan Smeets neemt je in ca. drie kwartier mee naar het ontstaan en de groei van Europa’s oudste popfestival. In die tijd was Jan Smeets jongerenwerker bij jongerencentrum Berchmans in Maastricht. Met onder anderen Hans van Beers van jongerencentrum Don Kiesjot in Sittard organiseerde hij in 1970 het eerste Pinkpop-festival in Geleen, toen nog een eendagsfestival op tweede Pinksterdag. Inmiddels is Jan Smeets directeur van Buro Pinkpop en doet het festival aan niets meer denken aan die eerste editie.

De lezing wordt afgewisseld met een optreden van een van de huidige Limburgse topamateurbands Vortex Surfer, finalist in Nu of Nooit competitie 2017. Ook is er volop gelegenheid om vragen aan Jan Smeets te stellen.

De gage voor deze middag stelt Jan Smeets geheel belangeloos ter beschikking aan het goede doel: Loop met je dokter. Jan Smeets is hiervan ambassadeur.

maand van de geschiedenis


Entree: €8,00 (normaal) - Bestel kaarten.

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...