Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Haal het Haantje van Buchten in huis

woensdag 27 juni 2018 17.00 uur t/m zondag 31 maart 2019 17:00 uur
Haantje van Buchten

… en draag bij aan de herinrichting van ons nieuwe Erfgoedcentrum

 

Op 1 september opende het nieuwe Erfgoedcentrum De Domijnen de deuren aan de Kapittelstraat te Sittard-Geleen. Voor de speciale jeugdprogramma’s, van het compleet verbouwde centrum, is nog geld nodig. Liefhebbers van historie, erfgoed, regionale geschiedenis én iedereen die het Erfgoedcentrum een warm hart toedraagt, kunnen ons helpen door een in 3D geprinte replica van het Haantje van Buchten te kopen.

Het Haantje is te koop bij de museumwinkel van Erfgoedcentrum De Domijnen of via het online bestelformulier.

De historie van Sittard-Geleen en de Westelijke Mijnstreek wordt straks verbeeld door 24 belangrijke historische vondsten en objecten; van de ijzertijd tot nu. Deze worden op een bijzondere wijze tentoongesteld waarvoor extra multimedia nodig is voor met name de jeugd. Het Haantje van Buchten is een klein offerbeeldje uit de Romeinse tijd dat door een legionair is gebruikt als dank (wijgeschenk) voor zijn ongeschonden terugkeer uit de strijd. Het werd in 1976 bij opgravingen westelijk van Buchten ontdekt. Het Haantje is verkleind in 3D geprint door Xilloc Medical.

Xilloc maakt 3D geprinte implantarten op maat, die ter vervanging van bot worden gebruikt bij mensen. Xilloc boekte daarmee al spectaculaire resultaten bij reconstructies van hoofden en aangezichten maar ook bij heupen en knieën. Hiervoor zijn lichtgewicht hoogwaardige materialen ontwikkeld zoals een polymeer en aluminium. Het Haantje van omstreeks de tweede eeuw na Christus wordt nu in deze high tech materialen geprint en voorzien van verschillende uitmonsteringen.

Kies uit 3 verschillende Haantjes

Voor deze Crowdfundingsactie kun je kiezen uit 3 verschillende 3D-print uitvoeringen van het Haantje. Natuurlijk mag je ook meerdere uitvoeringen en aantallen tegelijk bestellen.

Gouden Haantje
Prijs: €45,00 incl.BTW per stuk
Uitvoering: 3D Print Polymeer, in goud gespoten
Hoogte: 7cm
Naar het bestelformulier >>

Kunst Haantje
Prijs: €85,00 incl.BTW per stuk
Uitvoering: 3D Print Polymeer, bewerkt door kunstenaar Collin van der Sluijs
Hoogte: 7cm
Naar het bestelformulier >>

Zilveren Haantje
Prijs: €302,50 incl.BTW per stuk
Uitvoering: 3D Print Aluminium
Hoogte: 7cm
Naar het bestelformulier >>

Er worden in totaal niet meer dan 1050 replica haantjes verkocht en ieder haantje komt met een genummerd aankoopbewijs.

De eerste twee exemplaren werden op 27 juni verkocht worden aan Bert Kip, CEO van de Brightlands Chemelot Campus en Jos Bessems, de nieuwe wethouder van cultuur van de gemeente Sittard-Geleen. Dit was tevens de start van deze crowdfundingsactie.


Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...