Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
sluiten

De Bokkenrijders komen!

zondag 14 oktober 2018 12.00 - 17.00 uur - Biesenhof, Biesenweg 1, Geleen
bokkenrijders

Re-enactment en wandeling

 

Tijdens de Maand van de Geschiedenis organiseren De Domijnen en haar historische en geschiedkundige partners tal van activiteiten. Het thema dit jaar is Opstand!

Een van de spectaculairste activiteiten is deze middag die een combinatie is van wandeling en re-enactment (nagespeeld toneel): de Bokkenrijders.

 

Over de Bokkenrijders gaan vele verhalen de ronde. Waren het ordinaire roversbendes of waren ze een soort ‘Robin Hood’ avant la lettre die zich verzetten tegen de feodale heersers van die tijd en opkwamen voor de arme burger? Hoe het ook zij; de Bokkenrijders leveren nu nog spannende verhalen op. En een van die verhalen komt tot leven in dit spektakel waarin we een Bokkenrijdersproces ‘live’ kunnen meemaken. Uiteraard ontbreken de galg en de wurgpaal niet.

Het stuk wordt deze zondag twee keer opgevoerd: om 12.00 en 14.00 uur. Het staat onder leiding van Frits Schoonbrood van de Stichting Genealogie Schinnen. Amateurtoneelspelers uit de regio bemensen het stuk.

Locatie: Biesenhof, Biesenweg 1 in Geleen.

Ook kun je deze middag meewandelen met Peer Boselie, stadsarchivaris van Sittard-Geleen. Tijdens een ca. 12 kilometer lange wandeling, door het leef- en roofgebied van de Bokkenrijders, vertelt hij tal van verhalen over de Bokkenrijders en hun leefwijze. De wandeling start om 12.30 uur.

Voor beide activiteiten is de toegang GRATIS.

maand van de geschiedenis


Locatie: Biesenhof, Biesenweg 1, Geleen

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...