Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Bereikbaarheid & Parkeren

Trein of bus
Het Erfgoedcentrum ligt op ongeveer 1,0 km lopen van NS-station Sittard. Het eerste stuk kan per bus via de buslijnen 31 en 38 worden afgelegd, daarna is het nog een stukje lopen (+/- 10 min). Stap uit de bus bij halte ‘Ligne’. Vervolg je weg nu te voet via Ligne en de Deken Tijssenstraat (het bruggetje oversteken). Aan het eind van de Deken Tijssenstraat sla je rechtsaf de Kapittelstraat op. De ingang van het Erfgoedcentrum ligt 20 meter verder aan de rechterkant.

Te voet vanaf station
Neem de uitgang (tunnel) richting Stationsplein/Centrum. Neem in de centrale hal de uitgang links (taxistandplaats/halen en brengen). Steek schuin over richting Stationsstraat (voetgangerszone). Volg de winkelstraat via Stationsstraat en Steenweg tot aan de kruising met de Overhovenerstraat. Sla linksaf. Na ongeveer 150 meter rechtsaf de Walramstraat in. Volg deze tot aan de Rijksweg Noord en steek over. Vervolg je weg via Ligne en de Deken Tijssenstraat (het bruggetje oversteken). Aan het eind van de Deken Tijssenstraat sla je rechtsaf de Kapittelstraat op. De ingang van het Erfgoedcentrum ligt 20 meter verder aan de rechterkant. De looproute via Google Maps vind je hier.

Te voet vanuit centrum Sittard
Je startpunt is de Markt. Loop via Gats naar de Kapittelstraat. Dit is ongeveer 200 m lopen. Aan het einde van de Gats zie je de ingang van het Erfgoedcentrum recht voor je liggen. De looproute via Google Maps vind je hier.

Met de auto vanuit Eindhoven/Amsterdam
A2 richting Maastricht, afslag 47 Born naar N297 Sittard/Tüddern/Brunssum. Ga daarna naar de N276 richting Sittard. Sla linksaf naar de Dr. Nolenslaan. Sla rechtsaf naar Rijksweg Noord. Neem de 2e rotonde driekwart naar Odasingel. Sla rechtsaf naar Haspelsestraat. Parkeren kan in de Oda Parking of Ligne Parking. Vanuit de Haspelsestraat is het maar een paar minuten lopen naar het Erfgoedcentrum. Steek het bruggetje aan de Deken Tijssenstraat over. Aan het eind van de Deken Tijssenstraat sla je rechtsaf de Kapittelstraat op. De ingang van het Erfgoedcentrum ligt 20 meter verder aan de rechterkant.

Met de auto vanuit Maastricht
A2 richting Eindhoven/Amsterdam, afslag 48 Urmond-Stein. Einde afslag rechtsaf richting Sittard. Ga daarna naar de N276 richting Limbricht/Born. Neem 1e afslag. Sla rechtsaf naar Limbrichterweg. Ga na de 2e rotonde linksaf naar Haspelsestraat. Parkeren kan in de Oda Parking of Ligne Parking. Vanuit de Haspelsestraat is het maar een paar minuten lopen naar het Erfgoedcentrum. Steek het bruggetje aan de Deken Tijssenstraat over. Aan het eind van de Deken Tijssenstraat sla je rechtsaf de Kapittelstraat op. De ingang van het Erfgoedcentrum ligt 20 meter verder aan de rechterkant.

Fietsenstalling
Aan de ingang van het Erfgoedcentrum is beperkt ruimte om gratis je fiets te stallen. Maak je liever gebruik van een bewaakte fietsenstalling? Onder Ligne ligt een gratis, bewaakte fietsenstalling met plaats voor bijna 380 fietsen en 60 brommers, scooters en motoren. De ingang ligt aan Linde.
De fietsenstalling wordt beheerd door de Gemeente Sittard-Geleen. Bij vragen of klachten kun je met de gemeente contact opnemen.

Parkeren

Aan de overkant van het Erfgoedcentrum (aan de Gats) is een beperkt aantal parkeerplaatsen voor rolstoelgebruikers of mensen met een andere fysieke beperking beschikbaar. Let op: de overige parkeerplaatsen zijn gereserveerd voor abonnementhouders!
Aan de Haspelsestraat liggen twee parkeergarages: Oda Parking en Ligne Parking. Beide ingangen liggen aan de Haspelsestraat. De Oda Parking heeft nog een extra ingang aan de Paardestraat.

Wil je meer weten over de openingstijden en tarieven van de Ligne Parking? Bezoek dan deze pagina. Wil je meer weten over de Oda Parking, bezoek dan deze pagina.

Fysieke beperking?

De entree van het Erfgoedcentrum is rolstoelvriendelijk en geschikt voor bezoekers met een fysieke beperking. De reguliere expovloer en studiezaal van het Archief liggen op de begane grond en zijn gelijkvloers. Een aangepast toilet is aanwezig op de begane grond. Een museum-medewerk(st)er wijst je graag de weg.

De Erfgoedzaal is per lift te bereiken. Enkel het Atelier is (nog) niet goed bereikbaar voor mensen met een fysieke beperking. Word je (bijvoorbeeld voor een workshop) toch in het Atelier verwacht? Neem dan vooraf contact op met de balie zodat er naar een oplossing gezocht kan worden. Telefoonnummer: 088 – 599 55 55 of erfgoedcentrum@dedomijnen.nl

Tussen twee wisselexposities

In de periode tussen twee wisselexposities is alleen de permanente tentoonstelling te bezoeken. Bekijk hier het overzicht met lopende en/of verwachte wisselexposities.

Kunnen we je ergens mee helpen? Voel je dan vrij om een van de aanwezige De Domijnen medewerkers aan te spreken.

aan het zoeken...