Cinema Select: Charlie Chaplin films

In 2021 keert Charlie Chaplin, één van de meest iconische figuren in cinema, terug naar het grote scherm. Hieronder vind je het overzicht van de films die te zien zijn bij Filmhuis De Domijnen.

vr 19 nov 16.05 uur zo 21 nov 14.15 uur

City Lights

The Little Tramp ontmoet een arme, blinde bloemenverkoopster en wordt onmiddellijk verliefd op haar. Zij ziet hem aan voor een miljonair. Omdat hij haar niet wil teleurstellen, houdt hij de schijn op en probeert geld in te zamelen voor haar operatie. City Lights eindigt met één van de meest bekende slotscènes uit de filmgeschiedenis waarin het bloemenmeisje zich realiseert wie haar weldoener was. De film weet de kijker zo te beroeren en aan het lachen te maken dat de film in 1998 werd opgenomen in de Top-100 American Films van het American Film Institute.

Lees meer
26 nov 16.05 uur 28 nov 14.00 uur

Monsieur Verdoux

Een briljante, diepzwarte komedie over geld, huwelijk en moord. Een sluwe maar cynische man onderhoudt zijn familie door rijke vrouwen te trouwen en daarna te vermoorden voor hun fortuin. Het werk heeft echter zijn beroepsrisico’s. Het was Orson Welles’ idee om een waargebeurd verhaal over de Franse moordenaar Henri-Désiré Landru met Chaplin in de hoofdrol te verfilmen. Maar Chaplin maakte de film liever zelf. Monsieur Verdoux werd zijn meest controversiële film.

Lees meer
3 dec 16.05 5 dec 14.15

The Circus

De kleine zwerver hangt rond bij het circus waar de politie hem aanziet voor een zakkenroller. Ongewild wordt hij de hoofdact van de show. De circuseigenaar neemt hem aan als clown maar eigenlijk heeft hij alleen maar oog voor zijn dochter. The Circus is een film met de bekende ingrediënten die Chaplins film zo succesvol en geliefd maakten: de zwerver met het gouden hart die tegen wil en dank op het verkeerde moment op de verkeerde plek terecht komt… maar eindigt met het meisje én het geluk aan zijn zijde. De film leverde Charlie Chaplin een Academy Award op.

Lees meer
aan het zoeken...