Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Zomerlezen

woensdag 01 juni 2022 00.00 uur t/m woensdag 31 augustus 2022 00:00 uur - alle bibliotheeklocaties

Er is een (zomer)boek voor iedereen

In de maanden juni, juli en augustus is het tijd voor Zomerlezen. We hebben veel mooie leestips voor je in petto. Bekijk onze mediatafels, we zoeken alvast de mooiste boeken voor je uit. Welk boek pak jij deze zomer?
Ook voor kids is er veel te doen deze zomer, want we hebben de campagne Zomerlezen Junior voor hen klaarstaan.

Heel veel Nederlanders geven aan: ik wil lezen, graag zelfs! Maar toch … het komt er niet van. Na werk, gezin, sport, hobby’s, tv en natuurlijk sociale media, is de dag steeds weer voorbij voordat het boek opengaat. Gelukkig is er de zomer. Voor velen hét moment om te lezen. Dan is er tijd. In de tuin, op het strand, aan het zwembad of in de vliegtuigstoel.

Met de campagne Zomerlezen geven we mensen een extra zetje om echt te gaan lezen. De boodschap is simpel: Er is een (zomer)boek voor iedereen!
Welk boek pak jij deze zomer?

Zomerlezen Top 25

De 25 fijnste zomertitels zijn bekend. Met de Zomerlezen Top 25 inspireren we je en helpen we te kiezen uit het enorme aanbod aan beschikbare titels. Hier zie je de omslagen van de 25 top titels.

Juni

De Zomerlezencampagne richtte zich in voorgaande jaren op het spannende boek, voortkomend uit de Spannende Boeken Weken. Het spannende boek is één van de best gelezen genres tijdens de zomermaanden. Met het nieuwe motto wat lees jij deze zomer wordt de focus van de campagne nu verbreed.

In het kader van het spannende boek organiseert Hebban de Avond van het Spannende Boek op 9 juni in Utrecht. Op die datum worden maar liefst vier thrillerprijzen uitgereikt: de Hebban Thrillerprijs, de Schaduwprijs, de Zilveren én de Gouden Strop. De Avond van het Spannende Boek is de aftrap voor de Hebban Thrillertiendaagse. Vanaf 10 juni staat Hebban tien dagen in het teken van thrillers en andere spannende boeken.

Juli/augustus

In de schoolvakantie houden we het leesniveau van de kinderen op peil door hen Zomerlezen Junior aan te bieden. Er wordt op verschillende momenten voorgelezen in al onze bibliotheken, deelnemers ontvangen werkbladen om mee aan de slag te gaan en doorlopend is er een speurtocht. Door deel te nemen aan de voorleesmomenten en ingevulde werkbladen in te leveren, ontvangen de kinderen stickers op een spaarkaart. Daarmee sparen ze voor een leuke verrassing die vanaf 29 augustus op vertoon van de volle spaarkaart opgehaald kan worden in de bibliotheek. Door deel te nemen hebben je kids straks een streepje voor in het nieuwe schooljaar.

Zomerlezen geschenk in boekhandel

Wie in de maand juni minimaal €15 aan Nederlandstalige boeken uitgeeft krijgt van de boekhandel een bundel korte verhalen cadeau, samengesteld door één van Nederlands bekendste boekenambassadeurs: Matthijs van Nieuwkerk.

Binnenkort meer nieuws over Zomerlezen.

Natuurlijk is er dit jaar ook weer een campagne Zomerlezen Junior. Ook hierover volgt binnenkort meer nieuws.


Entree: gratis (normaal)

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...