Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Zin en onzin van wilsverklaringen: van corona tot euthanasie

dinsdag 04 oktober 2022 19.30 uur - Filmhuis de Domijnen - Kleine zaal

Studium Generale lezing dr. Rob Houtepen

In de Studium Generale lezing door Dr. Rob Houtepen draait het om het thema wilsverklaringen. Heeft het zin om je wensen met betrekking tot reanimatie of niet behandelen vooraf schriftelijk vast te leggen?

Veel mensen willen op schrift vastleggen wat zij wel of niet aan medische behandeling willen als ze niet meer bij bewustzijn zijn of als ze vergaande dementie hebben. Van oudsher gaat het om niet-reanimatieverklaringen en niet-behandelverklaringen. Daar is euthanasie bijgekomen, vooral euthanasie bij mensen met dementie. En onlangs speelde het ook weer bij Corona: wel of niet naar de intensive care? Hebben dergelijke verklaringen zin? Wanneer en waarom wel of niet? 

Dr. Rob Houtepen is Docent Metamedica, School for Public Health and Prim Care, Fac. Health, Medicine and Life Sciences aan Universiteit Maastricht.

De lezing op 4 oktober maakt deel uit van een serie lezingen die in samenwerking met Studium Generale Maastricht aangeboden worden door De Domijnen. Wetenschappers van Universiteit Maastricht verzorgen de presentaties over uiteenlopende onderwerpen. Raadpleeg de agenda onder www.dedomijnen.nl/bibliotheek voor toekomstige lezingen.

Deelname: normaal €7,50 / voor lezers van de nieuwsbrief Collectie en Informatie en supporters van De Domijnen €5,-.
De actiecode wordt via de digitale nieuwsbrief gecommuniceerd.
 


Entree: €7,50 (normaal)

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...