Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Zadenzakjes cadeau vanaf Nationale Zaaidag

donderdag 22 april 2021 10.00 uur t/m woensdag 30 juni 2021 12:00 uur

Op 22 april is het Nationale Zaaidag en starten de bibliotheken en leeswinkels van De Domijnen met het uitdelen van een kleine attentie aan hun leden: een zakje biologische bloemzaden. 18+ leden kunnen dit zadenzakje ophalen in een van de bibliotheeklocaties van De Domijnen tijdens de dan geldende openingstijden.

Dit presentje heeft tevens een link met de expo Uit het leven van een vlinder, de nieuwe tentoonstelling van kunstenaar Stefan Cools, die in 2022 zal plaatsvinden in Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen. Lees hier meer over het initiatief.

We weten allemaal hoe belangrijk vlinders, bijen, wespen en andere insecten zijn voor de bestuiving van planten en fruitbomen, en voor de letterlijk miljoenen processen die in een tuin, een veld of een landschap aan de gang zijn. Jij kunt nu jouw bijdrage leveren door de zaden te zaaien, dan geniet je straks van de bloemen en planten die aantrekkelijk en nuttig zijn voor de vlinders in Limburg. Het zadenzakje is af te halen t/m juni 2021, zolang de voorraad strekt.

Zadenbieb

Op termijn komt er in alle bibliotheken en leeswinkels van De Domijnen een zadenbieb. In leeswinkel Geleen is de zadenbieb al sinds eind 2020 in gebruik. Meer informatie over de zadenbieb van Geleen is hier te vinden.

Uit het leven van een vlinder - Stefan Cools - Museum De Domijnen 2022


Entree: gratis (normaal)

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...