Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Winterlezen Junior

maandag 27 december 2021 00.00 uur t/m zondag 30 januari 2022 00:00 uur - alle bibliotheeklocaties

(Voor)lezen en knutselen

In verband met de huidige corona maatregelen is Winterlezen Junior aangepast.
Lezen blijft leuk en belangrijk voor kinderen, ook in de wintermaanden. We maken het extra leuk met de leesbevorderingscampagne Winterlezen Junior en zoeken de mooiste boeken uit met een winters thema. Als je toch boeken komt uitzoeken, doe dan meteen de speurtocht op zoek naar sneeuwpopjes. Neem werkbladen mee naar huis om thuis gezellig te knutselen en versier vooral ook op je mooist een prachtige sneeuwvlok. Die sneeuwvlokken verzamelen we dan en brengen we na afloop naar een zorginstelling in de buurt van jouw bieb.

Helaas kunnen we nu niet in onze Boekenschatkist duiken. Dat bewaren we dan even voor betere tijden. Maar voorlezen thuis kan natuurlijk prima. Dus neem een heerlijk voorleesboek mee van onze media tafel met winterse thema en laat je thuis verrassen door de mooiste verhalen. Lekker wegdromen in winterse sferen, thuis op de bank. Samen maken we de donkere winterse dagen warmer en we spijkeren ook onze woordenschat nog eens bij! We roepen alle kinderen in de basisschool leeftijd op om mee te doen.

Winterlezen junior

Van 27 december t/m 30 januari doen al onze bibliotheeklocaties mee met de leesbevorderingscampagne Winterlezen Junior.
De campagne is bestemd voor kinderen van groep 1 t/m groep 8 en meedoen is gratis.

Kleuren en knutselen
In elke bieb hebben we een plekje ingericht waar jonge kinderen tijdens de openingstijden kleur- en knutsel werkbladen mee kunnen nemen. Zo kun je thuis bijvoorbeeld een leuke sneeuwpop maken. Haal je snel de werkbladen op?

Sneeuwvlokken versieren
Op een sneeuwvlok kun je een boodschap schrijven of iets leuks tekenen of plakken voor een oma of opa die je niet kent. Als Winterlezen Junior afgelopen is hebben we hopelijk een hele berg prachtige sneeuwvlokken en die brengen we dan naar een zorginstelling in de buurt. Zo verrassen we de bewoners met jullie mooi kunstwerkjes en toveren we hopelijk heel wat glimlachjes op hun gezichten.

Sneeuwpopjes speurtocht
We hebben een spannende speurtocht voor je gemaakt in de bieb. Je gaat op zoek naar letters die samen een woord vormen. Je kunt de letters vinden door de verstopte sneeuwpopjes te ontdekken. Lukt het jou het raadsel op te lossen en de oplossing te vinden?

Boekenschatkist voorlezen

We nemen de geldende Corona maatregelen in acht en kunnen nu helaas niet voorlezen in de bibliotheek. Jammer, maar het is niet anders.
Zodra het weer kan, diepen we weer de mooiste voorleesverhalen op uit onze Boekenschatkist.
Maar voor nu; laat je lekker thuis voorlezen en geniet zo van de mooiste winterverhalen.

Voor de Winterlezen Junior activiteiten geldt: aanmelding is niet nodig en de activiteiten zijn gratis.

We hebben in alle locaties de mooiste winterverhalen voor je uitgezocht zodat je lekker veel kunt lezen deze periode. Die zetten we natuurlijk fijn voor je bij elkaar, dus uitzoeken wordt gemakkelijk. En dan lekker warm op de bank…..lezen maar!

Laat het buiten maar sneeuwen…

 


Entree: gratis (normaal)

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...