Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Poëzieweek 2021

donderdag 28 januari 2021 00.00 uur t/m woensdag 03 februari 2021 00:00 uur - Bibliotheek Ligne Sittard - hal Zuyd Hogeschool

Elk jaar staat poëzie centraal tijdens de laatste week van januari. Het thema van deze 9e Poëzieweek is Samen. Poëzie verbindt en voedt ons, inspireert en brengt ons samen.

Hoewel onze bibliotheken gesloten zijn, is er toch poëzie; coronaproof. Bij bibliotheek Ligne en Hogeschool Zuyd in Sittard hangen raamgedichten gemaakt door dichters uit de gemeente Sittard-Geleen. Zij reageerden op de vraag een gedicht te maken over een kunstwerk of over kunst in het algemeen. Dat leverde verrassende resultaten op.

Raamgedichten

Deelnemende dichters zijn: Annemarie Gulikers, Chris Lagerwaard, Lilian Caessens, Lizette Colaris, Niek Bremen, Peter van Deursen, Phil Schaeken en Wim Kallen.
Daarnaast is er ook nog een gedicht te lezen van Simon van der Geest. Eén van de gedichten die hij maakte bij de tentoonstelling Rivivere die t/m 2 mei te zien is in het Erfgoedcentrum.
Benieuwd naar de werken van de dichters en hun inspiratieborn? De gedichten zijn vanaf 28 januari te lezen achter de ramen van Bibliotheek Ligne en de hal van Hogeschool Zuyd. Dus loop eens langs en trakteer jezelf op een portie poëzie.

Zodra de musea weer opengaan vind je in het Erfgoedcentrum ook de andere gedichten die Simon van der Geest maakte bij objecten van Theresie Tholen.

Poëziegeschenk

De Vlaamse dichter Maud Vanhauwaerten de Nederlandse dichter Rodaan Al Galidi schreven samen het Poëziegeschenk, waarop je getrakteerd wordt in de deelnemende boekhandels. De titel van het Poëziegeschenk is Samen al t’hope.

Hier lees je meer over de Poëzieweek.

Playlist Muziekweb

Muziekweb selecteert in het kader van de Poëzieweek een playlist waarin Samen centraal staat.
Poëzie en muziek komen samen, musici spelen samen en bieden troost in grote thema’s van het leven waar we samen voor staan.
Beluister de playlist hier.


Locatie: Bibliotheek Ligne Sittard - hal Zuyd Hogeschool

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...