Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Voorleeshalfuurtje Veldeke

maandag 19 september 2022 16.00 uur t/m maandag 19 december 2022 16:30 uur - Leeswinkel Echt

Veldeke Krink Ech leest voor in het dialect

Veldeke Krink Ech en Leeswinkel Echt slaan de handen ineen op het gebied van leesbevordering. Onlangs presenteerde Veldeke Krink Ech in de bibliotheeklocatie van Echt hun recent verschenen prentenboek Mien ieëste wäördjes. Elke derde maandag van de maand komt iemand van Veldeke Krink Ech in de bibliotheek voorlezen in het dialect.

Meer informatie over het prentenboekje Mien ieëste wäördjes lees je hier.
Het boekje bevat meer dan 170 dialectwoorden, met steeds een versje erbij.

Als aanvulling op het voorleeshalfuurtje De Boekenschatkist kunnen kinderen in Echt voortaan ook genieten van een voorleeshalfuurtje in het dialect.

De Boekenschatkist gaat in Echt elke 1e maandag van de maand open en dan lezen we voor van 16.00 tot 16.30. Nieuwe tijdstip geldt vanaf 1 september, voor die datum is de aanvangstijd 15.30 uu.
En elke 3e maandag van de maand komt iemand van Veldeke Krink Ech voorlezen, en wel in het dialect.

 

Voorlezen is niet alleen gezellig, maar het is ook belangrijk voor de taalontwikkeling van het kind. Ook in het dialect. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen hebben namelijk een grotere woordenschat. Ook is voorlezen goed voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen, ze zijn beter in het verwoorden en herkennen van emoties. En wist je dat voorlezen kinderen helpt bij het leren luisteren en concentreren?

Deelname is gratis. Luister je mee?
Natuurlijk ben je als (groot-)ouder of verzorger van kindjes tussen ongeveer 3 en 6 jaar ook van harte welkom om mee te genieten.


Entree: gratis (normaal)

aan het zoeken...