Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Schrijversbezoek Carine Crutzen

dinsdag 28 januari 2020 19.30 uur - Filmhuis de Domijnen - Grote zaal

Uit het Zuiden

Net na het overlijden van haar moeder kwam actrice Carine Crutzen, tijdens een opvoering van Tsjechovs De kersentuin, tot het besef dat ze inmiddels ‘ouderloos’ door het leven ging. Alleen met haar herinneringen die ze niet meer kon delen, besloot ze in het leven van haar ouders te duiken. Het project bleek veel meer te zijn dan een verwerkingsproces.

Ze nam een tijdje afstand van theater, film en tv, trok huiswaarts en begon in een vakwerkhuisje, gelegen in het landschap van haar jeugd, te schrijven aan een autobiografische roman: Uit het zuiden.

Actrice Carine Crutzen (Heerlen, 1961) begon aan een opleiding psychologie, maar verruilde die voortijdig voor de Toneelacademie in Maastricht. Na haar afstuderen kwam ze o.a. terecht bij Hollandia, Toneelgroep Appel en Suburbia. Op televisie en het witte doek kreeg ze grote bekendheid door haar rollen in o.a. ‘Oud Geld’, ‘De Daltons’ en ‘Majesteit’. In laatstgenoemde vertolkte ze de rol van Koningin Beatrix. Naast acteren schrijft Crutzen, o.a. columns voor The Post Online. Hoewel haar stem nu weinig zuidelijks verraad, is Crutzen een trotse Limburger.

Carine Crutzen over het schrijven van haar debuut: ‘Het nest waaruit je komt, is zó bepalend’

Tijdens haar schrijversbezoek op 28 januari in Filmhuis De Domijnen wordt Carine geïnterviewd door Jules Roosenboom.
Georganiseerd in samenwerking met Boekhandel Krings.

Foto: Chantal Ariens


Entree: €7,50 (normaal)

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...