Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
sluiten

Schrijversbezoek: Bart van Loo

maandag 25 februari 2019 19.30 uur - Filmhuis de Domijnen - Grote zaal
bart van loo

De Bourgondiërs

 

Bart van Loo is een Belgische auteur en conferencier. Met zijn bestseller: Chanson. Een gezongen geschiedenis van Frankrijk raakte hij bekend bij het grote publiek. In DWDD gaf hij naar aanleiding hiervan een reeks chansoncolleges. Met zijn lezingen, optredens en voorstellingen doorkruist Van Loo Vlaanderen en Nederland.

In januari 2019 verschijnt het nieuwe boek van Bart Van Loo. In De Bourgondiërs, stichters van de Lage Landen neemt hij de lezer op sleeptouw door de middeleeuwen: een even wonderlijke als gevaarlijke reis langs brandstapels en feestelijke banketten, de pest en riddertoernooien, Jeanne d’Arc en Filips de Goede, schizofrene koningen en geniale kunstenaars, de prachtige beeldhouwwerken van de vergeten Klaas Sluter en de wereldberoemde schilderijen van Jan van Eyck. Deze keer richt Vlaanderens bekendste francofiel zijn blik op onze eigen geschiedenis en vertelt hij het spannende ontstaan van de Nederlanden. En wat blijkt? De Lage Landen zijn een Bourgondische uitvinding.

Rasverteller Bart Van Loo is de aangewezen persoon om licht te laten schijnen in de duistere middeleeuwen. Meer dan drie jaar lang werkte hij aan zijn nieuwe vuistdikke boek. Hij is gretiger dan ooit om meeslepende, leerrijke en vaak grappige verhalen te vertellen die ons duidelijk maken waar wij vandaan komen. Met een Frans-Bourgondische bril op raast Van Loo door onze nationale geschiedenis. Niet te missen.


Entree: €7,50 (normaal)

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...