Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Schrijfwedstrijd Boekenweek

maandag 10 februari 2020 00.00 uur t/m zondag 22 maart 2020 23:45 uur

Dwarsdenker met schrijfplezier? Doe mee aan de schrijfwedstrijd bij De Domijnen

De Boekenweek van 7 t/m 15 maart draait dit jaar om rebellen en dwarsdenkers. In het kader van de Boekenweek organiseert De Domijnen een schrijfwedstrijd. Iedereen vanaf 16 jaar kan een zelf geschreven column inzenden die aansluit bij het thema van de Boekenweek.

De opdracht

Schrijf een column gerelateerd aan het thema Rebellen en dwarsdenkers. De column mag maximaal 450 woorden bevatten en nog niet eerder gepubliceerd zijn. Stuur het verhaal uiterlijk zondag 22 maart 2020 in een Word-bestand als bijlage per mail naar els.custers@dedomijnen.nl
Lees verderop de spelregels en voorwaarden.

Het thema

Wat betreft het thema Rebellen en dwarsdenkers kan er ruim gedacht worden. Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de gevestigde orde. Aan jou de keus!

Workshop Columns schrijven op 7 maart

Heb je graag een beetje hulp bij het schrijven van een column? Meld je dan aan voor de workshop columns schrijven door Marjanne Sillekens op 7 maart van 13:00 tot 15:00 uur in de Stijlkamer van Bibliotheek Ligne. Met de tips en praktische info kun je meteen aan de slag of je concept column tegen het licht houden. Hier lees je alles over de workshop en kun je je aanmelden.

De winnende column

Een deskundige jury bepaalt uit alle inzendingen het winnende verhaal. Op 31 maart wordt de uitslag met het winnende verhaal gepubliceerd op de website van De Domijnen. Bovendien ontvangt de winnaar een boekenbon van € 75 en twee tickets voor het schrijversbezoek van Frits Spits op 28 april.
De winnaar ontvangt voorafgaand aan publicatie van zijn inzending bericht.
Bij voldoende inzendingen worden de mooiste columns gebundeld en toegevoegd aan de collectie van Bibliotheek De Domijnen.

Schrijftips

Op internet zijn veel handige tips te vinden over het schrijven van een column, o.a. op schrijvenonline.org

Spelregels en wedstrijdvoorwaarden

Met het inzenden van een column verklaart de deelnemer dat hij akkoord gaat met de genoemde voorwaarden.

Bekijk hier meer info over de Boekenweek en onze activiteiten tijdens de Boekenweek.


Entree: gratis (normaal)

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...