Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
sluiten

Rouke van der Hoek – Het Julianakanaal

dinsdag 14 november 2017 19.30 - 21.30 uur - Bibliotheek Stein

Hoor eens! Literair najaar bij De Domijnen

Rouke van der Hoek vertelt tijdens zijn lezing in Bibliotheek Stein over de aanleg van het Julianakanaal, plaatst dit (kort) in een breder historisch perspectief; de Maasvaart, de verhouding met België en de opkomst van de mijnindustrie.

Rouke van der Hoek schrijft gedichten en heeft al heel wat bundels op zijn naam staan. Hij was van mei 2014 tot mei 2016 stadsdichter van Sittard-Geleen. Maar hij is niet alleen dichter. Van der Hoek is sinds 2008 als adviseur betrokken bij het Project Maaswerken en meer in het bijzonder bij het deelproject ‘Verruimen van het Julianakanaal’, dat bedoeld is om grotere schepen toegang te geven op de vaarweg van België naar Nijmegen (de zgn. Maasroute).
Rouke vertelt over de bijzonderheden van het Julianakanaal en gaat ook nog even in op de lopende werkzaamheden, te weten de verbreding van het kanaal en de toekomst.
Graag vooraf aanmelden via bibliotheek@dedomijnen.nl.
De entree is inclusief koffie/thee.

Deze activiteit hoort bij ons Literair evenement Hoor eens! Literair najaar bij De Domijnen. Onder dit motto organiseren wij diverse literaire lezingen en workshops op meerdere locaties in de regio.


Entree: €2,00 (bibliotheekleden), €3,00 (normaal)

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...