Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
sluiten

Poëzie met Esther Kinsky & Annelie David

donderdag 30 augustus 2018 20.00 - 23.59 uur - Ligne - Hedendaagse Kunst

Literaire zomer lezing Trimaran

 

Literaire zomer. Een speciale avond incl. avondopenstelling (19.30 – 22.00 uur) in het museum voor Hedendaagse Kunst De Domijnen met prachtige poëzie van: Annelie David (Dtsl.) en Esther Kinsky (Dtsl.)

De in Keulen geboren Annelie David houdt zich al meer dan 15 jaar bezig met poëzie en publiceert haar gedichten voornamelijk in het Nederlands. Esther Kinsky is literair vertaalster uit het Pools, Engels en Russisch, en tevens schrijfster van proza en poëzie. In 2018 ontving ze de Prijs van de Leipziger Buchmesse voor haar roman Hain.

Esther Kinsky en Annelie David zijn al jarenlang bevriende dichters. Telkens weer zijn zij betrokken bij elkaars werk, en ze vertalen het ook. Het tweetalige Duits-Nederlands/Vlaamse tijdschriftproject TRIMARAN is hun initiatief.

Annelie David (Keulen, 1959) studeerde dans. Kort na haar opleiding verhuisde ze naar Amsterdam, waar ze sinds 1982 woont. Ze schrijft in het Nederlands. Sinds 2006 verschijnen haar teksten regelmatig in literaire tijdschriften, zoals Passionate Magazin, Deus ex Machina, Tirade en Revisor. Voor Terras vertaalde ze de Duitse dichters Uljana Wolf en Esther Kinsky. Annelie David debuteerde in 2013 met Machandel bij uitgeverij Marmer. Deze bundel werd geselecteerd voor de longlist van de C. Buddingh Prijs 2014.

Esther Kinsky (1956) is werkzaam als literair vertaler uit het Pools, Engels en Russisch. Sinds 2007 houdt ze zich voornamelijk bezig met het schrijven van proza en poëzie. Tegenwoordig woont ze in Berlijn, na jaren in Londen en Hongarije te hebben gewoond. Recentelijk heeft ze onder meer gepubliceerd: Naturschutzgebiet, gedichten en foto’s (2013); Am Fluß, roman (2014); Karadag Oktober 13, een tweestemmig reisverhaal, samen met Martin Chalmers (2015) en Am kalten Hang. viagg’ invernal, gedichten (2016). Als vertaler en auteur werd ze meerdere malen voor haar werk onderscheiden.

Deze lezing is een onderdeel van het literatuurfestival Literarischer Sommer | Literaire Zomer, dat dit jaar zijn 19de editie beleeft. Het festival biedt Duitse, Vlaamse en Nederlandse lezers de gelegenheid literatuur uit eigen land en uit hun buurland te leren kennen en tijdens lezingen met auteurs in gesprek te gaan.

Gespreksleider deze avond is: Christoph Wenzel, dichter en TRIMARAN-redacteur

 


Entree: €6,00 (normaal)

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...