Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Opening Kinderboekenweek

woensdag 02 oktober 2019 14.00 uur - Bibliotheek Ligne

Feestelijke openingsmiddag Kinderboekenweek: Reis mee!

De Kinderboekenweek gaat bij De Domijnen traditiegetrouw weer van start met een feestelijke openingsmiddag in bibliotheek Ligne. Tussen 14.00 en 16.30 uur is er een gevarieerd programma helemaal in het teken van reizen voor jonge en wat oudere kinderen.

Illustratrice Gertie Jaquet is er met een heleboel door haarzelf gemaakt stempels die jij mag gebruiken om je eigen reis te stempelen. Je kunt meedoen aan leuke knutselworkshops en je laten laten schminken. Voor de wat oudere kinderen is er een workshop van Mad Science waarin je alles te weten komt over ruimtereizen. Natuurlijk is ook Boekhandel Krings aanwezig met een boekenstand. En Wim Krings gaat weer voorlezen.

De middag is gratis toegankelijk, maar let op: voor de workshop van Mad Science moet je je wel vooraf aanmelden!

Stempel je reis met illustratrice Gertie Jaquet (4+)

Kom op de openingsmiddag van de Kinderboekenweek naar Gertie Jaquet, illustrator van kinderboeken en prentenboeken. Haar bekendste boeken zijn de boeken van Haas, geschreven door Annemarie Bon. Daarvan verschenen er al vijftien.
Meestal tekent Gertie met penseelstift, pastelkrijt en kleurpotlood, maar ze gebruikt ook zelfgesneden stempels. Stempels maken is haar grote passie, ze heeft er inmiddels duizenden gemaakt. Vandaag geeft ze een speciale stempelworkshop Stempel je reis.
Doe mee en stempel je eigen reis met heel veel stempels die Gertie speciaal hiervoor gemaakt heeft.
14.00 – 15.30 uur | gratis | Bibliotheek Ligne

Op reis met Green screen (alle leeftijden)

Droom jij er ook wel eens van hoe het is om in een ver, spannend land te zijn? Je kunt bij ons uitproberen hoe het voelt om ineens midden in een woestijn of oerwoud te staan of zwevend in het heelal. Reis met een auto, vliegtuig, paard of misschien wel met een raket naar de maan. Kies een bestemming of vervoersmiddel en wij maken een mooie foto van je. Reizen? Een eitje, het was nog nooit zo makkelijk.
14.00 – 16.30 uur | gratis | Bibliotheek Ligne

Ruimtereizen met Mad Science (8+)

Met een vliegtuig de lucht in is leuk en aardig, maar om in de ruimte te komen is er echt wat meer power nodig! Tijdens de openingsmiddag van de Kinderboekenweek is Mad Science er met deze superleuke workshop. Je leert meer ontdekken over aandrijfsystemen die in de ruimte worden gebruikt. Met behulp van ballonnen racen we van stuwkracht naar raketmotoren. En tot slot… zien we het geleerde in de praktijk tijdens de lancering van de Skyblazer II modelraket buiten! (Afhankelijk van weersomstandigheden)
15.30 – 16.30 uur | gratis | Bibliotheek Ligne
Wil je deelnemen aan deze workshop? Reserveer dan vooraf een (gratis) kaartje via de website >
Maximaal 24 deelnemers

Deze activiteit maakt deel uit van Oktobermaand Kindermaand.


Locatie: Bibliotheek Ligne

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...