Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

NS Publieksprijs 2021

woensdag 20 oktober 2021 00.00 uur t/m woensdag 17 november 2021 00:00 uur - alle bibliotheeklocaties

NS draagt lezen een warm hart toe, want lezen is een van de favoriete tijdsbestedingen in de trein. Terwijl je reist heb je tijd om heerlijk weg te duiken in een boek. Het beste boek volgens het publiek, de lezers, wordt daarom bekroond met de NS Publieksprijs.

Het winnende boek mag zich officieel Boek van het Jaar noemen. De genomineerden zijn woensdag 20 oktober bekendgemaakt bij het televisieprogramma Khalid & Sophie op NPO1. Vanaf dat moment kan er via de website van NS Publieksprijs gestemd worden, tot en met woensdagavond 17 november 2021.

 

NS_Publieksprijs_2021

De genomineerden van de NS Publieksprijs 2021 zijn:

 • Bonuskind – Saskia Noort
 • Derksen – Michel van Egmond & Antoinnette Scheulderman
 • Ik ga leven – Lale Gül
 • Martien – Jan Dijkgraaf
 • Opgewekt naar de eindstreep – Hendrik Groen
 • Wen er maar aan – Maike Meijer

Tijdens de stemperiode zullen de genomineerde auteurs of hun plaatsvervangende ambassadeurs aanschuiven bij Tijd voor MAX op NPO 1 om te praten over hun boek. Op 17 november sluiten ’s avonds om 19.30 uur de stembussen, waarna in aanwezigheid van de genomineerden in de talkshow op NPO 1 door Margriet van der Linden bekend wordt gemaakt welk boek de titel Boek van het Jaar 2021 krijgt.

Over de NS Publieksprijs

Bij de NS Publieksprijs kiest de lezer; het boek waar het lezerspubliek het meest op stemt wint. De zes genomineerde oorspronkelijk Nederlandstalige boeken behoren tot de bestverkochte titels van het afgelopen jaar (1 juli 2020 tot 1 juli 2021). Het Nederlandse publiek kan stemmen voor de NS Publieksprijs via www.nspublieksprijs.nl. Stemmers maken kans op een jaar lang gratis boeken en gratis reizen met de trein. Vorig jaar werd een recordaantal stemmen uitgebracht van maar liefst 169.000. De NS Publieksprijs bestaat, naast de eretitel Boek van het Jaar 2021, uit een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van € 7.500,- en een jaar lang reizen met de NS Business-Card 1e Klas.

Miniboekjes

De eerste hoofdstukken van de genomineerde boeken worden ter inspiratie verspreid in boekhandel en bibliotheek, door middel van 55.000 fysieke miniboekjes. Deze zijn binnenkort ook te verkrijgen in onze bibliotheekvestigingen. De NS deelt de boekjes uit in de trein en verspreidt de miniboekjes ook online via deze website.

Je kunt ook leesfragmenten van de mooiste boeken vinden op het Instagramaccount van NS. Kijk ook eens op ns.nl/treinlezer.

Winactie

Laat je stem ook gelden en kies jouw favoriete boek! Wie weet win jij een jaar lang gratis boeken en gratis reizen met de trein. De 2e prijs is 10 x een boekenbon van € 20,- en de 3e prijs 50 x een boekenbon van € 10,-. Stem en win.

 

 

 

 


Entree: gratis (normaal)

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...