Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Nationale Voorleesdagen

woensdag 22 januari 2020 10.00 uur t/m zaterdag 01 februari 2020 17:00 uur

22 januari t/m 1 februari 2020

De Nationale Voorleesdagen 2020 worden op woensdag 22 januari ingeluid met Het Nationale Voorleesontbijt, dat ook door de bibliotheken en leeswinkels van De Domijnen georganiseerd wordt voor uitgenodigde groepen peuters en kleuters. Lokale VIP’s lezen dan het Prentenboek van Jaar voor; Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horácek. Bibliotheek De Domijnen start al een weekje eerder op 15 januari met het voorleestheater door Peter Faber in Bibliotheek Ligne: Wij gaan op berenjacht. En wij maken het tijdens de Voorleesdagen heel aantrekkelijk om je kindje lid te maken van de bibliotheek.

Het Nationale Voorleesontbijt

De Nationale Voorleesdagen worden jaarlijks ingeluid met het Nationale Voorleesontbijt. Bekende én onbekende Nederlanders lezen het Prentenboek van het Jaar dan massaal voor op scholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Bij onze vestigingen zijn het lokale VIP’s uit de politiek die komen voorlezen tijdens het voorleesontbijt. In Leeswinkel Born komt Gedeputeerde Robert Housmans voorlezen. In Amstenrade leest wethouder Essers voor, in Beek wethouder Schoenmakers, in Echt wethouder Marian Bruijsten, in Geleen wethouder Leon Geilen, in Stein wethouder Ummels en in Ligne directeur De Domijnen Tom de Rooij.

Maak je kindje gratis lid van de bibliotheek
en ontvang cadeautjes

Je kleintje lid maken tijdens de Nationale Voorleesdagen loont! Inschrijven is helemaal gratis, want je betaalt dan geen inschrijfkosten. Daarnaast ontvang je een schattig vingerpoppetje van Moppereend (wees er snel bij, want op=op) bij de inschrijving én om het helemaal leuk te maken krijg je ook nog een voucher voor je kindje om gratis de film Ernest & Célestine Winterpret op 9 februari om 10.30 uur te bezoeken in Filmhuis De Domijnen. Als dat niet reden genoeg is om je kindje lid te maken!

De Nationale Voorleesdagen zijn speciaal gericht op kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen is leuk en nuttig: het versterkt de band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling en schoolprestaties. Voorlezen maakt je leuker en heeft een positief effect op de woordenschat, spelling en tekstbegrip. Prenten- en voorleesboeken worden tijdens De Nationale Voorleesdagen volop onder de aandacht gebracht in al onze vestigingen.

Voorlezen en knutselen

In de tweede week van de Voorleesdagen wordt in alle vestigingen voorgelezen en geknutseld rondom een prentenboek uit de Prentenboeken Top Tien. Op woensdag 29 januari van 15.00 tot 16.30 uur zijn kindjes tussen 3 en 6 jaar van harte welkom (3-jarigen graag met begeleider). In Leeswinkel Beek is deze activiteit op een andere datum; zaterdag 25 januari van 15.00 tot 16.30 uur. Laat je kleintje gezellig meedoen.

Prentenboek van het Jaar en Prentenboek TopTien

Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horácek is verkozen tot Prentenboek van het jaar 2020. De vakjury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen kozen hiernaast nog negen andere prentenboeken uit het aanbod van prentenboeken die in 2018 verschenen. Samen vormt dit de Prentenboeken Top Tien van meest geschikte prentenboeken voor peuters en kleuters. Bekijk tijdens de Nationale Voorleesdagen de mediatafels met geselecteerde prentenboeken in onze bibliotheken en leeswinkels.

Kijk voor meer info over de Nationale Voorleesdagen hier.


Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...