Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
sluiten

Lezing Willi Bloess, graphic novellist

zondag 02 september 2018 14.00 - 16.00 uur - Ligne - Hedendaagse Kunst
willi bloess

Kunstenaarsbiografieën in een bijzondere publicatievorm

 

Op zondag 2 september geeft de Akense graphic novellist Willi Bloess bij De Domijnen een lezing over zijn opmerkelijk werk. Willi tekent namelijk biografieën van beroemde kunstenaars op bijzondere wijze en vervat deze in kleine A6 verzamelboekjes. Ook heeft hij een aantal biografieën in hardcover (ca. A4) gemaakt. Willi Bloess vertelt over zijn inspiratie, manier van werken en beweegredenen. En hij zal een aantal exemplaren signeren.

 

Willi Bloess kwam in 1998 voor het eerst in contact met kunstenaarsthema’s. Zijn toenmalige studiopartner, de tekenaar Bernd Jünger, had van een verzamelaar de opdracht gekregen om Joseph Beuys ‘op de een of andere manier grappig’ te introduceren. Bloess werd de auteur en bedacht het concept van een ‘stripbiografie’ in 24 pagina’s. Het resultaat was Joseph Beuys – The Smiling Shaman. Daarna kon hij het idee niet meer loslaten.

In 2002 publiceerde hij 5 titels als een kleine (A6) formaatserie (inclusief Beuys, maar nu in kleur).

Het idee
Leven en werk van belangrijke kunstenaars. Een alternatief voor ‘dikke boekomslagen’ en voor alle leeftijden geschikt.

Willi Bloess, tekende zelf, van de 31 tot op heden uitgebrachte boekjes, 22 titels. Daarnaast werkt hij samen met andere tekenaars aan 6 titels. In de reeks worden jaarlijks een of twee nieuwe titels uitgebracht.

Alle titels zijn in de vorm van handige notebooks (zakformaat, A6). Naast de kleine versie is er een oplage van hardcover-boeken in groot formaat (17 x 24 cm) in ontwikkeling.

In 2012 kreeg hij de Duitse Biografie Award voor zijn werk.

De lezing is in het Museum Hedendaagse Kunst (Ligne gebouw) van De Domijnen en is gratis bij te wonen als je de entree van het museum hebt voldaan.


Entree: €6,00 (normaal)

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...