Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Lezing Katja Kreukels: Mijn vader was priester

dinsdag 21 mei 2019 19.30 uur - Filmhuis de Domijnen - Grote zaal

In Mijn vader was priester gaat Katja Kreukels op zoek naar het priesterverleden van haar vader. Ze reist terug naar de tijd toen 95 procent van de Limburgse bevolking katholiek was.

Katja vertelt het verhaal van de oudste zoon die in het klooster treedt om de familie-eer hoog te houden. Een wereld van rozenhoedjes, priesterspeelgoed, heiligenverering en wonderen. Een bevoogdende wereld die langzaam afbrokkelt.

Ze trekt langs kloosters en kerken, gaat op bezoek bij de laatste paters, vliegt met haar vader naar IJsland, waar hij missionaris was, en verzamelt de brokstukken van de oude zuil.

Katja Kreukels is zelfstandig journaliste en werkt sinds 2000 in Amsterdam. Na een HBO-opleiding journalistiek en een universitaire studie Cultuur- en Stadssociologie koos zij voor de achtergrondjournalistiek. Zij is de dochter van de gepensioneerde Sittardse gemeentearchivaris Jo Kreukels.

Georganiseerd door Boekhandel Krings in samenwerking met De Domijnen.

“Mijn vader in zo’n zwarte toog? Opgegroeid in een klooster? Mijn vader die het lichaam van Christus uitreikt? Dit moest wel over iemand anders gaan. Er was een familiegeheim aan mij geopenbaard waarvan de betekenis langzaam tot me begon door te dringen. Zonder zijn overstap van het geestelijke naar het wereldse leven was ik er nooit geweest.”


Entree: €5,00 (normaal)

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...