Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Lezing: Hein Zegers – Zooikoorts

zondag 24 juni 2018 13.30 - 14.30 uur - Ligne - Hedendaagse Kunst
Zooikoorts

Op weg naar een zinvoller leven

Zooikoorts: ‘Ziekte getypeerd door een overvloed aan spullen en bezigheden. Neemt de laatste tijd epidemische vormen aan. Frequente symptomen zijn: geen plaats meer in kasten en/of een overvolle agenda. Gaat gepaard met een knagend gevoel van on-welzijn.’

ZooikoortsHein Zegers (46) is een Vlaamse welzijnswetenschapper die al twintig jaar aan universiteiten in verschillende landen psychologisch onderzoek doet naar welbevinden, eenvoudig leven en zingeving.

Zegers stelt dat eenvoudig leven mensen gelukkig maakt. Hij schreef er onlangs een boek over, Zooikoorts, met als ondertitel Van rommel en drukte naar rust en zin met de BASICS-therapie. Hij deed onderzoek onder 500 mensen die hun leven vereenvoudigden. Op elk vlak: spullen, contacten en afspraken. Zij blijken hun simpelere leven als zinvoller te ervaren. En dus gelukkiger.

Zónder spullen misschien geen geluk, maar te veel spullen maken het leven niet per definitie plezieriger. De auteur geeft in zijn boek een handreiking tot opruimen. Minder spullen leiden tot ruimte, overzicht, rust. Hij biedt hiervoor de Basics-therapie aan.

Zie ook de recensie in NRC over dit fascinerende boek.

Hein Zegers vertelt hierover tijdens deze inspirerende lezing. De lezing maakt onderdeel uit van het randprogramma bij de tentoonstelling Object Love.


Entree: €4,00 (normaal)

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...