Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Gesprek met Burgemeester Cox

woensdag 06 november 2019 20.00 uur - Filmhuis de Domijnen - Grote zaal

Europa en vrijheid

In 2019 herdenken en vieren we 75 jaar bevrijding in Limburg. Provincie, gemeenten, instellingen, stichtingen; heel Limburg doet mee. Reden voor De Domijnen om aan te haken met het themajaar: Kunst = Vrijheid. In het kader van dit thema heeft Burgemeester Sjraar Cox van de gemeente Sittard-Geleen een gesprek met Hanneke Ermstrang en Bouchaib Saadane. Tijdens het gesprek wordt o.a. ingegaan op assimilatie en integratie in de Nederlandse samenleving.

Hanneke Ermstrang is regiomanager Vluchtelingenwerk van Brabant-Midden en Zuid-Limburg.
Bouchaib Saadane is voorzitter van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders, voorzitter van het Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten en voorzitter van de Marokkaanse Ouderen Bond in Nederland. Daarnaast is hij bestuursvoorzitter van de El-Mohsinine moskee in Sittard.

Programma:
19:50 – 20:00 uur   Aanvang
20:00 – 20:45 uur  Gesprek tussen Burgemeester Sjraar Cox, Hanneke Ermstrang en Bouchaib Saadane
20:45 – 21:00 uur   Pauze
21:00 – 22:00 uur   Documentaire ‘Those who feel the fire burning’


Those Who Feel the Fire Burning
 verbeeldt op onconventionele en poëtische wijze een belangrijk sociaal probleem: het uitzichtloze bestaan van vluchtelingen aan de rand van Europa.

Een groep vluchtelingen probeert per boot illegaal Europa binnen te komen. Plotseling steekt een storm op. De hel breekt los als een oude man overboord slaat. Zijn bewustzijn glijdt naar een andere, donkere en hallucinerende dimensie. Voortgedreven door een mysterieuze kracht en wanhopig op zoek naar zijn geliefden, ervaart zijn ziel de alledaagse werkelijkheid van vele aangespoelde vluchtelingen aan de grens van het vermeende paradijs, Europa. De geest van de oude man observeert mensen op straat die als honden worden weggejaagd, volgt een illegale arbeider en een verslaafde moeder en bezoekt overvolle vluchtelingenkampen. Terwijl hij door dit niemandsland dwaalt, denkt de oude man na over de zin van zijn bestaan.

“Verbluffend debuut.”
“Het ene indrukwekkende, onbevattelijke beeld volgt naadloos op het andere.”
★★★★★
– de Volkskrant

De entree is gratis, maar reserveren is wel noodzakelijk.

In samenwerking met de provincie Limburg

 

 


Entree: gratis (normaal)

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...