Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Kinderboekenweek 2020

woensdag 30 september 2020 09.00 uur t/m zondag 11 oktober 2020 00:00 uur - alle bibliotheeklocaties

En toen?

De Kinderboekenweek 2020 duikt van 30 september t/m 11 oktober in de geschiedenis met het thema En toen? Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen door het lezen van de boeken die we al mooi voor je op onze mediatafels klaarleggen!

We trakteren je op een historische Kinderboekenweek en gaan terug in de tijd met het doe-boekje Tijdreizen en een stickerspeurtocht bij het boek Hadden de Grieken al raketten? van Govert Schilling. Daarnaast zijn er voorleessessies, aangepast aan het thema en organiseren we een wedstrijd. Ga gewapend met de beste kinderboeken op onderzoek. Doe mee en lees je dwars door de geschiedenis. Nog geen lid? Grijp dan nu je kans want inschrijven bij Bibliotheek De Domijnen is tijdens de Kinderboekenweek helemaal gratis voor kinderen.

 

Doe-boekje

Het doe-boekje Tijdreizen is een soort ‘vakantie-doe-boek’ met opdrachten, puzzels en spellen. Alles rondom de allerbeste kinderboeken over het thema geschiedenis. In het hart van het boekje vind je het spel Teletrotters & temponauten: uit welke tijd kom jij? Ga op expeditie door de geschiedenis en ontdek waar jij je thuis voelt!
Haal het doe-boekje bij je eigen bibliotheek of leeswinkel en ga alleen, samen met een vriendje of met je ouders op onderzoek, thuis of in de bibliotheek met behulp van leuke boeken over geschiedenis.
Leeftijd: vanaf 8 jaar zelfstandig of vanaf 6+ met hulp ouders.

Stickerspeurtocht

In de bibliotheken is er een stickerspeurtocht bij het boek Hadden de Grieken al raketten van Govert Schilling. Vraag bij de balie een opdrachtvel en ga alleen of in een groepje aan de slag met wel/niet waar vragen rondom leuke weetjes over techniek door de eeuwen heen. Alle vragen goed? Dan mag je een leuke verrassing grabbelen!

Wedstrijd

Deftige en adellijke families hebben vaak een speciaal familiewapen. Dat wapen is vaak al eeuwen oud en door de kleur, de vorm en de afbeelding herken je de familie. Heeft jouw familie ook een eigen wapen? Nee? Dan heb je nu de kans om dat eigen familiewapen te ontwerpen. Bij de balie van de bibliotheken kun je een leeg familiewapen compleet met opdracht en voorbeelden afhalen en dat thuis omtoveren tot iets moois dat bij je eigen familie past. De wedstrijd is voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.
Klaar? Lever het in bij je bibliotheek vóór 12 oktober en wie weet win je een prijs. Een jury beoordeelt alle inzendingen en maakt op 26 oktober de winnaars bekend.

Tentoonstelling Meer dan 1000 nachten

In bibliotheek Ligne is de tentoonstelling Meer dan 1000 nachten te zien over Oosterse sprookjes in prentenboeken. Ook sprookjes zijn vaak eeuwenoud. De verhalen uit verre landen worden van generatie op generatie doorverteld en reizen de hele wereld over.

Voorlezen

Op vrijdag 2 oktober en op woensdag 7 oktober halen we het meest toepasselijke voorleesboek uit onze Boekenschatkist, dat mooi past bij het thema van de Kinderboekenweek; geschiedenis. Het voorlezen is geschikt voor kinderen van 3 tot ongeveer 6 jaar. Neem na afloop een kleur- of knutselplaat mee om thuis na te genieten van het verhaal.
Vrijdag 2 oktober:
Leeswinkel Echt: 10.30 – 11.00 uur
Woensdag 7 oktober:
Bibliotheek Ligne: 14.00 – 14.30 uur
Leeswinkel Beek: 14.00 – 14.30 uur
Leeswinkel Stein: 14.00 – 14.30 uur
Bibliotheek Amstenrade: 14.30 – 15.00 uur
Leeswinkel Born: 14.00 – 14.30 uur
Leeswinkel Geleen: 14.00 – 14.30 uur

Ook dit jaar zijn er op alle locaties Kinderboekenkranten en Voorleesgidsen beschikbaar, zolang de voorraad strekt.

Gratis lidmaatschap voor kinderen

Als je tijdens de Kinderboekenweek lid wordt van Bibliotheek De Domijnen betaal je geen inschrijfgeld. Lid worden is dan helemaal gratis!

Kinderboekenweekgeschenk en prentenboek

Het Kinderboekenweekgeschenk 2020 wordt geschreven door Arend van Dam en heet De diamant van Banjarmasin. Je krijgt het Kinderboekenweekgeschenk cadeau bij de boekhandel bij aankoop €12,50 aan kinderboeken. Uiteraard is het na de Kinderboekenweek ook te leen bij Bibliotheek De Domijnen.

De maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2020 is Mylo Freeman. Je kunt haar kennen van haar boeken over het donkere prinsesje Arabella. Het prentenboek Tweeling! is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek in de boekhandel te koop voor € 7,25.

Lees hier meer over de landelijke Kinderboekenweek 2020.


Entree: gratis (normaal)

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

aan het zoeken...